Hur man förbereder en motorcykel för vinterförvaring

Vissa delar av landet har inte lämpligt väder att köra motorcykel året runt. När vintern närmar sig, är det dags att sätta motorcykeln i lager tills våren återvänder. Det kan vara en varm dag eller två när motorcykeln kan föras ut, men det kan inte vara. Det är bäst att förbereda motorcykeln att sitta i garaget i flera månader. Saker du behöver
Tvätt leveranser
bilpolish
Chrome renare
Gas tillsats
Läder balsam
Visa fler instruktioner
1

Wash motorcykeln med varmt tvålvatten. Faktisk handtvätt är bättre än en biltvätt på att få till grime, så använd en mjuk trasa eller svamp och tvätta varje yta som du kan nå. Se till att alla de döda buggar och väg olja avlägsnas. Dessa kommer att äta i färgen över tid. Använd ett rengöringsmedel för att ta bort väg tjära och insekter, om det behövs.
2

Polera hela motorcykeln med en kvalitet polish. Sätt på en tung rock och polera bort det för hand med en mjuk trasa. Använd en krompolish på några kromdetaljer. Applicera detta ganska tungt också.
3

Rengör sadelväskor, om du har läderväskor, behandla dem med din favorit läder bevarare. En del människor föredrar att oljebehandling till kräm. Använd vilket du föredrar, och tillämpas i enlighet med etikett riktningar.
4

Fyll bensintanken på motorcykeln och lägg din favorit bensin renare och stabilisator. Det är föredraget att tanken är full. Tomma gastankar kommer att dra fukt, och kan rosta medan du sitter. Starta motorcykeln och låt den gå att fördela tillsatsen genom förgasaren.
5

Kontrollera att däcken har rätt inflation i dem att hålla motorcykelns vikt. Låga däck kommer att få platta fläckar på deras sidor från motorcykelns vikt och kan spricka i kylan. Använd ett bra däck renare att behandla dem med precis innan du parkerar motorcykeln för säsongen.
6

Sprid en presenning på golvet där motorcykeln ska sitta. Detta kommer att undvika fukt stiger uppåt och omger motorcykeln. Parkera motorcykeln på ett ur vägen område av ett garage eller en byggnad, där det inte kommer att få stötte till eller vara i vägen. Täck inte över motorcykeln med en presenning, eller någon produkt som inte kan andas. Detta kommer att tillåta fukt att bygga upp under tarp och kan möjligen orsaka rost.
7

Koppla bort batteriet är ett frivilligt val vid förvaring av motorcykeln. Vissa människor lämnar detta och en del den ansluten och ibland starta motorcykeln genom vintern. Detta beslut är upp till dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106207.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.