Hur byta olja på en 600RR

Hondas CBR600RR är en dominerande kraft på vägen eller i supersport-klassen racing. De 600RR infördes 2004, späckade med teknik inhämtade från Hondas RC211V MotoGP race cykel. Som av 2011, har 600RR förfinats genom fyra generationer av utveckling för att ge bästa prestanda och tillförlitlighet. Men att upprätthålla denna tillförlitlighet är beroende av regelbundna oljebyten för att säkerställa att motorn och växellådan ordentligt smörjs under förflyttning vid höga hastigheter. Du bör byta olja och filter varje 4000 miles, eller efter varje tävling eller spår dag. Saker du behöver
Swingarm stativ
Oljetråg
17 mm socket
Hylsnyckel
oljepluggen (Honda del no.95701-06.012-00) katalog Tätningsbricka ( honda del no.90463-ML7-000) katalog Oljefilter uttag (Honda del nej. 07HAA-PJ70101) katalog Shop handdukar
Oljefilter (Honda del nej. 15410-MFJ-D01) katalog Four kvarts, 10W-30 mc-specifika motorolja
Visa fler instruktioner
1

Starta din CBR600RR och låt den gå på tomgång i stället. Stäng av motorn efter att den har värmts till 180 grader Fahrenheit, vilket indikeras av kombiinstrumentet s temperaturmätare. Låt motorn svalna i minst 10 minuter.
2

Lyft motorcykeln från marken, med hjälp av en swingarm monter. Detta kommer att placera motorcykeln på ett plant, upprätt läge för fullständig tömning av motorolja.
3

Ta bort den nedre kåpan från motorcykeln, med hjälp av en 6 mm insexnyckel.

4

Skruva av oljepåfyllningslocket från höger motorkåpan för hand.
5

Lägg ut en Oljetråg under motorn. Skruva bort avtappningspluggen från botten av vevhuset, som ligger mellan den Y-formade delen av avgasrören, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Låt oljan rinna i minst 10 minuter, eller tills flödet av olja har minskat till en ljus trickle.
6

Rengör avtappningspluggen med en handduk, och inspektera kontaktens trådar och tätningsbricka . Byt avtappningspluggen helt, om trådarna är avskalade eller skadats på ett sätt. Ersätts den tätningsbricka, om det är böjda eller trasiga. Skruva bort avtappningspluggen i motorns vevhus för hand, dra sedan åt den till 22 foot-pounds med en 17 mm hylsa och en hylsnyckel.
7

Skruva av oljefiltret från höger sida av motorn vevhuset, med hjälp av en socket oljefilter och en hylsnyckel. Låt den kvarvarande oljan rinna från motorns oljepump. Torka oljepumpen ren med en butik handduk.
8

Sprid ett lager 10W-40 motorolja runt nya oljefiltret O-ringen. Skruva oljefiltret på oljepumpen för hand tills den sitter ordentligt. Dra åt oljefiltret till 20 foot-pounds, med en oljefilter-uttag och en momentnyckel.
9

Häll tre liter 10W-40 motorolja i påfyllningsröret på toppen av den högra motorn täcka. Skruva på oljepåfyllningslocket på plats för hand.
10

Starta motorn och låt den gå på tomgång på plats tills motorn har värmts till 180 grader Fahrenheit, vilket indikeras av temperaturmätaren. Stanna motorn och låt den svalna i fem minuter.
11

Kontrollera oljenivån genom synglaset inbyggd i botten av den högra motorkåpan. Skruva av oljelocket och häll 2 dl 10W-30 motorolja i motorn i taget tills oljenivån är centrerad i synglaset. Skruva oljan locket på plats för hand.
12

tillbaka den undre kåpan på din CBR600RR, med hjälp av en 6 mm insexnyckel. Sänk motorcykeln på sin cykelställ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111254.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.