Hydrogen Fuel Cell Vs. Electric Plug in bilen

Som biltillverkare söker ny teknik för att låta bilar att använda alternativa bränslen, har flera viktiga möjligheter uppstått. Två av dessa är vätgasdrivna bränsleceller bilar och plug-in elbilar, vilka var och en ses som ett viktigt steg mot en minskning av användningen av fossila bränslen. Men båda dessa nya tekniker har nackdelar och kräver ytterligare förfining innan de kan användas i stor skala. Vätgasdrivna bränsleceller Basics

vätgasdrivna bränsleceller bilen drivs av en elektrokemisk process. Väte, som lagras i en ombord tank i en komprimerad form, utsätts för syre från luften i en serie av bränsle brunnar. Reaktionen frigör elektroner som lagras som elektricitet i ett batteri. Batterier driva en elektrisk motor, som driver fordonet. Biprodukten av den kemiska processen är vatten, tillsammans med någon värme, som drivs ut från bilens avgassystem som vattenånga.
Plug-In Electric Basics

Plug-in elbilar ofta nämnts som en alternativ form av att driva bilar för vilka den nödvändiga tekniken finns redan. Ibland kallas Utökat sortiment hybrider, plug-in elbilar använder ett batteri och elmotor för att ge ström. Bilen kan laddas genom att ansluta det till ett vanligt vägguttag, eller med en speciellt utformad laddstationen. En liten bensinmotor ingår på de flesta plug-in elbilar. Denna motor används bara när batterierna är urladdade och kräva ytterligare makt, med hjälp av bensinmotorn som en generator för att utöka räckvidden för bilen. <
Fördelar
p> Den största fördelen med både vätgasdrivna bränsleceller bilar och plug-in elbilar är förmågan att framföra fordon utan behov av bensin. Plug-in elbilar inte kommer att kräva någon bensin som ska användas när de drivs inom deras räckvidd med eldrift, vilket kan vara upp till 100 miles beroende på lagringskapacitet på batterierna. För längre resor, är bensin användning fortfarande minimal. Vätebränsleceller använder inget annat bränsle än väte och producerar inga andra utsläpp än vatten, vilket gör dem en miljömässigt idealisk lösning för produktion av skadliga koldioxidutsläpp.
Nackdelar

För vätgasdrivna bränsleceller fordon, är den största nackdelen komplexiteten i den process genom vilken vätgas kan produceras för bränsle. Isolera väteatomer är en svår och energikrävande process. I själva verket kan produktionen av vätgas faktiskt använder mer energi och producerar mer föroreningar än kommer att sparas med en bil som inte behöver bensin. I fallet med plug-in elbilar, är den verkliga miljöpåverkan endast kände varhelst den el som tas i bilen produceras. Eftersom det drar från vanliga elnätet, kan strömmen komma från koleldade kraftverk eller andra problematiska källor.
Framtida utvecklingen

vätgas bränsleceller bilar håller för närvarande testats av en mängd olika biltillverkare i verkliga scenarion. För dem att komma till allmän användning, kommer ingenjörer måste hitta bättre, enklare sätt att producera vätgas. Det kommer också att bli nödvändigt att förbättra effektiviteten i bränsleceller så att mindre vätgasbränsle behövs i första hand. Plug-in elbilar snabbt kommer till marknaden. För dem att verkligen vara effektiv och ren, kommer mer kommunala makt myndigheter behöva byta till förnybara elproduktion, som vindkraft, solenergi och biomassa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105329.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.