Problem med Hybrider

Hybridbilar är en relativt ny teknik i USA och har fått beröm för sina låga utsläpp, bättre bränsleekonomi och mindre, effektiv design. Dock är en hybridbil en betydande investering och det är viktigt att förstå de potentiella problemen och nackdelarna inblandade i att äga en. Det finns många nackdelar att tänka på innan du köper en hybridbil. Komplex design

Varje hybridfordon kommer med två motorer --- en elektrisk och en gas-drivna. Vid låga hastigheter, elmotorn driver bilen med mindre energi och avger mindre utsläpp än en konventionell gasmotor. När bilen accelererar över 40 km /h, sparkar gasmotor in för att ge mer kraft och acceleration till bilen. Närvaron av två motorer fördubblar sannolikheten för som behöver repareras, och komplexiteten i deras design gör rutinunderhåll mer obekvämt och dyrt. De flesta mekaniker och butiker tjänsten helt enkelt inte har den utrustning som krävs för att arbeta på hybrider och diagnostisera problem, så kommer hybrid ägarna måste punga ut extra pengar för att få sina bilar servas direkt av tillverkaren.
högre initial kostnad

Hybridbilar kommer med en rejäl prislapp. Enligt Cars.com varierade MSRP för helt nya modellen hybrider i 2008 från $ 21000 till $ 104.000. Dessutom kan skillnaden i årliga bränslekostnader mellan en hybridbil och en jämförbar konventionell bil inte nödvändigtvis vara tillräckligt för att helt ta igen den högre initiala kostnaden för att köpa en hybrid. Addera ditt batteri frågor

hybridbatteri har kritiserats för flera av dess nackdelar. Hybrid batterier är mycket tung, lägga till vikten av bilen, och kanske behöver laddas så ofta som varannan vecka. Vissa hybrider använder nickel-metallhydrid (NiMH) batterier, som använder mycket höga spänningar och kunde explodera i händelse av en kollision, eventuellt döda eller allvarligt skada föraren. Vissa hybridbatterier också har sagt att utföra dåligt i kallare temperaturer.
Alltför tyst

Enligt www.greenfootsteps.com, har det förekommit flera klagomål om hybridbilar drift alltför tyst. Medan många konsumenter kan överväga detta en attraktiv fördel, väcker det en allvarlig säkerhetsfråga. Synskadade fotgängare har en mycket högre risk att drabbas, eftersom det har gjorts studier som visar att blinda människor som förlitar sig nästan enbart på deras hörsel är helt omedvetna om en hybridbil närmar sig.
Påminner

Hybridbilar är fortfarande en ganska ny teknik, och med ny teknik kommer tekniska problem och buggar. Sedan införandet av hybridbilen i USA, har Toyota tvingades återkalla cirka 148.000 Priuses och Lexus hybrider på grund av problem med låsningsfria bromsar system. Även Steve St Angelo, Toyotas högsta kvalitet officer för Nordamerika, säger Toyota har behandlat alla säkerhetsfrågor snabbt och effektivt, har försäljningen för Toyota avtagit stadigt i spåren av dessa återkallanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105442.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.