Hydro-Electric Car Technology

En hydro-elbil selar vätgas och el för att driva sin motor. Men detta är mer av en idé i utvecklingen än en arbetsplan. Den hydro-elbil innehåller bränsleceller som kombinerar väte och syre för att producera elektricitet. Det är den molekylära konvertering mellan vätgas och el som producerar el i vattenkraftverk bilar. Effektiviteten av hydro-elbil tekniken är densamma som bensindrivna fordon, men vattenkraft tekniken inte avger växthusgaser. Därför vätgasdrivna bilar samt bilar som drivs med el tävla i "gröna" bilmarknaden. Historia

Begreppet hydro-elbilar är ganska nytt, men historien om elfordon går tillbaka i början av 19-talet när Robert Anderson byggde första elbil år 1839. En taxi som körs på el infördes i England 1886, med hjälp av en liten elmotor och ett 28-cells batteri. Två år senare, 1888, byggde Immisch & Company, ett Tyskland-baserade elbolag, en fyrsitsig personbil som drivs av 1-hästkrafter motor och ett 24-cells batteri. Under samma år, byggde Magnus Volk, en pionjär brittisk elektroingenjör, en trehjuling elektrisk vagn. Idag, i ljuset av de negativa effekterna av traditionell industriteknik på miljön, bidrar vattenkraftverk bilteknik välbefinnande av miljön.
Hydrogen Concept Fordon Till Salu < p> Vätgasdrivna motorfordon utnyttja den energi-bärande förmågan hos väte för att alstra den nödvändiga mekaniska energin för rörelse. Enligt RenewableEnergyWorld.com, "väte inte förekommer naturligt på jorden -. Den är alltid kombineras med andra element" De vanligaste källorna till väte i naturen är metan och fossila bränslen, men en mer miljövänlig källa händer vara vatten. Väte kommer från vattnet genom elektrolys. Många företag arbetar fortfarande på metoder för elektrolys som kan uppnås med minimal kraft och utrymme.
Vätgasdrivna ICE vs Hydrogen Fuel Cell

annan typ av teknik som används i vätgasdrivna bilar är bränslecellen. I en bränslecell, är väte i kombination med syre i inloppsventilen för att producera vatten. Den energi som utvinns används för att driva en elektrisk motor. Det är denna motor som ger mekanisk energi för att köra bilen från en punkt till en annan. Eftersom avgaserna är bara vattendroppar produceras. Å andra sidan, vätgasdrivna bilar använder väte energi inuti förbränningsmotor (ICE) för att producera den erforderliga kraften. Addera Vattenkraft och elbilar

Till skillnad från elbilar, använder hydro-elbilar inte elmotorer för framdrivning. Dessutom, kan hydro-elbilar inte laddas från elnätet, utan de kör på både vätgas och el. Hydro-elbilar kan använda elektrisk ström för att köra sina bränsleceller vätgas. Men den viktigaste kraftkällan är en kombination av vätgas och el. Hydro-elbilar använder en förbränningsmotor som bränner flytande väte bränsle. Vidare hydro-elbilar är dubbelt så energieffektiva som elbilar.
Nackdelar

Hydro-elbilar använder flytande väte som bränsle, vilket är en hållbar källa av energi. Hydro-elbil teknik har dock ett antal nackdelar. Den storskaliga användningen av vätgas för bilar kräver en mycket stor initial investering. En annan stor nackdel är bränsle, det finns bara ett begränsat antal bensinstationer i USA. För närvarande är vätgas genereras med fossila bränslen (främst kol), kärnkraftverk och olja - alla dessa metoder ger en stor mängd växthusgaser, såsom kolmonoxid. Så bidrar vattenkraft teknik indirekt till luftföroreningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105406.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.