Hur man använder en värmare i en Prius

Toyota Prius 'värmare inte bara ger ett varmt klimat för de åkande, utan också avfrostar fönstren och avfuktar kupén. Hur du kan använda din Prius värmaren beror på vilken typ av värmare din Prius har. Sen modell Priuses kommer med möjlighet till automatisk klimatkontroll eller manuell kontroll. Systemet styr för båda typerna finns i datorskärmen på mittpanelen, men Priuses utrustade med automatisk klimatkontroll också ha ratten monterade klimat-manöverkontakter. Instruktioner
Manuell drift av värmesystemet
1

Starta bilen. Låt Prius "förbränningsmotorn gå några minuter att värma upp. Den stängs av automatiskt när det är varmt.
2

Slå på den manuella displayen. Tryck på klimatet knappen bredvid skärmen. Detta kommer att ta upp klimatet styrknappar ikon på skärmen.
3

Vrid A /C-knappen på eller av. A /C-knappen ger bättre upptining kapacitet men bör stängas av när den inte längre behövs för att förbättra bränsleekonomin. Om ljuset är gult, är det A /C på, om det är tomt, A /C är avstängd
4

Välj önskat luftflöde genom att trycka på en knapp på skärmen.. Det finns fyra alternativ att välja för flödet av luft genom luftkanaler. Den första är i panelerna på instrumentpanelen, den andra kombinerar instrumentbrädan paneler och trummorna golv, den tredje dirigerar luft genom golvet trummorna bara, och det fjärde alternativet kombinerar golv kanaler och kanaler fönster
. 5

Ställ in önskad temperatur. I det nedre högra hörnet av skärmen finns två pilar, en som pekar uppåt och den andra nedåt. Upp-pilen kommer att höja önskad temperatur inställning och nedåtpilen sänker temperaturen. När du trycker på pilarna, kommer du att se den inställda temperaturen i det övre högra hörnet av skärmen.
6

Välj fläktinställning. Det finns sju knappar uppradade i en rad ligger i mitten av skärmen. Dessa knappar ställa in hastigheten på fläkten, med den lägsta inställningen till vänster och den högsta inställningen till höger.
Reglerteknik av Prius Värmesystem
7

Tryck på A /C AUTO-knappen på ratten. Detta kommer automatiskt att slå på värmen, med en blå lampa på instrumentpanelen bekräftar A /C auto-läge.
8

Justera temperaturen, med hjälp av pilarna på ratten eller på datorskärmen. Dessa kontroller kommer att justera temperaturen på samma sätt som det manuella läget.
9

Stäng av värmen när så önskas genom att trycka på A /C AUTO-knappen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105356.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.