Hur fungerar Bromsning ladda batterierna på elbilar?

Sanna hybridfordon har flera innovativa system som gör dem annorlunda än konventionella fordon. Idle-off, power assist, eklektisk-endast-drive och regenerativ bromsning är några exempel. Regenerativ bromsning är ett bromssystem som fångar en del av den energi som annars skulle gått förlorad när ett fordon saktar ner, och sedan lagrar den i ett batteri för senare användning. Detta ger fordon med elmotorer bättre bränsleekonomi och energieffektivitet. Även om vissa biltillverkare kan försöka omvandla konventionella fordon till hybrider får regenerativ bromsning tekniken tillför ingenting till fordonet. Syfte

När energin överförs från motorn till däcken, är energin förlorad i alla rörliga delar i form av friktion. Detta innebär att 100 procent av den energi som skapas av motorn aldrig faktiskt gör det till däcken. Samma sak gäller med bromsning. Att stanna fordonet, bromsbelägg gäller friktion på däcken som omvandlar energi till värme. Ett fordons effektivitet betyg är baserad på denna förlust av energi. Eftersom hybridfordon kan spara en del av denna förlust av energi när ett fordon tillämpar sina bromsar, den har en bättre verkningsgrad jämfört konventionella fordon.
Laddning

hybridfordon har både en förbränningsmotor och en elmotor. Men nyckeln till regenerativa bromsar är elmotorn. I regenerativ bromsning, vänder bromssystemet kraften på hjulen i vridmoment på elmotorn axeln. Magneter på rotorn, eller axeln, passerar de elektriska spolarna hos statorn. Genom att skicka över de magnetiska fälten, produceras el. Denna el omvandlas till energi som kan ladda batteriet i en elektrisk eller hybridfordon. Även regenerativ bromsning kan fånga energi från bromssystemet
Efficiency

, mängden fångade energin varierar beroende på fordonets utformning. Till exempel regenerativ bromsning i framhjulsdrift endast fordon kan bara fånga energin från framhjulen, inte de bakre hjulen. För att fånga energi från bakhjulen, skulle det också måste kopplas till den elektriska motorn.
Fuel Economy

Hybrider och eldrivna fordon använda regenerativ bromsning till öka deras bränsleekonomi och effektivitet. Men denna vinst i bränsleekonomi beror på två saker, storleken på motorn och dess spänning och batteriet. En stor motor som fungerar vid en hög spänning kan fånga bromsenergi. Också genom att ha ett batteri med en hög energi kapacitet, kan den infångade energin lagras och användas senare. Fordon som inte uppfyller dessa krav kan ändå ha regenerativ bromsning, men kommer inte att ha bättre bränsleekonomi.
Range

En av baksidorna med att ha en elbil är sitt sortiment. Batteriet kommer inte ta bilen så långt som en tank. Men genom regenerativ bromsning del av energin fångas och sätts tillbaka i batteriet, vilket innebär att fordonet kan gå längre. Detta system är avgörande för att öka effektiviteten i elfordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105393.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.