Fakta om Elbilar

Enligt den kanadensiska nationella kampanj för elfordon, energi-och bränslekostnader för elbilar är 90 procent mindre än energi-och bränslekostnader för bensindrivna bilar. Eldrivna fordon har också tystare motorer än bilar med förbränningsmotorer. Till skillnad från bensindrivna fordon, avger elbilar inte föroreningar. Äga en elbil också eliminerar behovet av smog inspektioner, kyla vätskeersättning, oljebyten och andra typer av underhåll. Tvärtemot vad många tror, ​​kan elbilar köras lika snabbt som vissa bensindrivna bilar. Historia

Robert Anderson utvecklat den första elektriska vagnen mellan 1832 och 1839 i Skottland, enligt den kanadensiska nationella kampanj för elfordon. År 1835, konstruerade professor Stratingh av Groinggen, Holland, den första lilla elbilen. Elbilar haft flera distans och rekord fart i början av 20-talet. Den 29 april 1899 bröt Camille Jenatzy på 100 km /t hastighet barriär för första gången i en elbil. Eftersom förbränningsmotorn förbättrats, saktade elbil produktionen. Men i 1996, producerade General Motors 1117 GM elbilar som kan gå så snabbt som 80 mph. Nissan, Toyota och Honda alla sälja elfordon.
Hastighet

Enligt den kanadensiska nationella kampanj för elektriska fordon, elbilar som franska Venturi, Mullen L1x och Tesla kan nå höga hastigheter på mellan 100 och 130 mph. Dessa elektriska bilar är också i stånd att gå från 0 till 60 mph på 3 till 5 sekunder. Den Ellica, en annan elbil har gått så snabbt som 230 mph. Majoriteten av elbilar på marknaden kan gå på högsta hastighet av mellan 60 och 100 mph.
Range

Den kanadensiska nationella kampanj för elfordon stater att typen och antalet batterier som används, körvanor och vikten av en bil alla påverkar körsträcka intervall per laddning för elbilar. Elbilar med blybatterier kan resa upp till 80 miles på en laddning. NiMH-batterier kan leverera upp till 120 miles per laddning och litium-jon-batterier får mellan 250 och 300 miles per laddning. De flesta elbilar på marknaden få minst 100 miles per laddning.
Kostnad

Enligt den kanadensiska nationella kampanj för elfordon, elfordon brukar kosta mellan 2 och 4 cent per mil att köra. Fordon som har en intern kostnad förbränningsmotor mellan fyra och sex gånger så mycket. Elbilar har bara några hundra delar medan bensindrivna bilar har ett par tusen. Detta gör att underhållskostnaderna för en elbil tre gånger mindre än den för en bensin bil. Elbilar är inte dyrare att köpa än bensindrivna bilar, och de hjälper till att skydda miljön på samma gång.
Överväganden

Elbilar har noll utsläpp från deras avgasrör, men de kräver fortfarande el som ofta är skapat genom förbränning av kol och andra typer av fossila bränslen. Men i jämförelse med bensindrivna bilar, den totala mängden utsläpp som släpps ut i miljön är mycket mindre med en elbil. Enligt den kanadensiska nationella kampanj för elfordon, brännande 1 liter bensin släpper £ 22 CO2 i atmosfären. Emellertid är endast 7 pounds av CO2 frigörs från ett kraftverk för att skapa motsvarande energi som en elbil skulle behöva resa 25 miles. Elbilar är inte helt utsläppsfri, men de är säkert mycket mer miljövänliga än bensindrivna fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105320.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.