Historia av Electric & Hybrid Cars

Electric, ång-och bensindrivna fordon var alla vanliga under hela 19-talet, men som tillverkningssed för gasdrivna bilar förbättrades minskade el modeller i popularitet. Under de senaste 50 åren, på grund av oro klimatförändringar och stigande bränslekostnader, har biltillverkare börjat utveckla nya batteridrivna och gas-elektriska hybridfordon. De första elbilarna

År 1859 uppfann Gaston Plante lagring batteri, och Camille Faure förbättrade det 1881, vilket gör elbilar möjligt. Den första elektriska fordon, en trehjuling, uppstod 1881. William Morrison uppfann den första amerikanska batteridrivna bil i Des Moines i 1890, det upprätthålls en hastighet av 14 miles per timme. År 1899 skapade Camille Jenatzy en elbil som översteg 60 mph.
Popularitet Tidiga Elbilar

År 1900 körde 40 procent av amerikanska bilar på ånga, 38 procent körde på el, och endast 22 procent körde på bensin. Eftersom tidiga gasdrivna fordon var opålitliga, högt och krokig, och de ångdrivna bilar var komplicerade och alltid behövde vatten, var elbilar populära eftersom de hade omedelbar self-start, tyst drift och låga underhållskostnader. Electrics var särskilt utbrett som lyxbilar för tätortstrafik och som lastbilar för leveranser vid närbesläktade punkter, eftersom lågt utbud av batteritiden var inte ett problem. Vid 1912, när de flesta städer elektrifierades, hade den batteridrivna bilen sin storhetstid. Minst 20 företag byggde dem, och över 33.000 elbilar registrerades i USA
kostnadsskillnader

Enligt William Hosch s artikel, "hybridbilar Hit the Road ", en nackdel med elektriska bilar var deras höga kostnad. Till exempel kostar en 1912 bensindrivna Ford Model T $ 550, men en genomsnittlig elbil kostar tre gånger så mycket. Den första produktionen-modellen bensin-elektriska hybridfordon uppfanns 1916, men det kostar en jättestor $ 2650. Dagens hybrider kostar oftast mer än gasdrivna bilar också, eftersom de har en extra motor och batterier. Tillverkarna hävdar emellertid att den låga bränslekostnaden för hybrider gör för den.
Nedgång av Electric Car

I slutet av 1910-talet, den elektriska självgående ersatte veven som användes för att starta gasdrivna bilar, och detta visade sig vara dödsstöten för det elektriska fordonet. Dessutom minskade massproduktion av gasdrivna bilar, ledd av Henry Ford, deras kostnader. Eftersom elbilar var begränsade till städerna användning på grund av sin låga hastighet (mellan 15 och 20 km /h), korta avstånd batteritid (30 till 40 miles), och långa laddningstid, minskade de i popularitet och var relativt ur kretsen av 1920. Vissa tillverkare erbjöd dem ändå, och många har använts i Frankrike under bränslebrist i andra världskriget. I Storbritannien fanns elektriska skåpbilar som används för mjölk leverans i stadsområden för resten av århundradet.
Modern elfordon

Under 1960-talet stora amerikanska tillverkarna återigen började utveckla elfordon när man står inför konsumtion av petroleumbaserade bränslen samt stigande bränslekostnader. Hastighet och räckvidd har ökat, och nyutvecklade bränsleceller erbjuds ett alternativ till batterier. Men vid mitten av 1980-talet, hade elbilar blir inte en del av bilindustrin produktion. Framsteg inom batteri tekniken har lett till förbättrade konstruktioner. Under de senaste åren har biltillverkare arbetat för att producera el modeller för att minska utsläppen av växthusgaser och spara fossila bränslen, men ingen har funnit stora framgångar.

1997 gjorde GM: s EV1 till produktion men visade sig vara för dyrt att vara massproducerade, enligt Frances Romero s artikel, "En kort historia av Electric Car," ett öde liknande andra versioner, såsom Tesla Roadster, med ett klistermärke pris på $ 90.000. Reva, som produceras i Indien, är en av världens mest sålda elbilar, men dess lilla tvåsitsiga storlek gör det önskvärt för de flesta amerikanska konsumenterna. Andra elektriska modeller, såsom Toyotas City Car och Smart Car, köra enbart på batteri, men är inte mycket populära ännu på grund av sin ringa storlek och golfvagn-liknande utseende. Globala biltillverkare fortsätta att förbättra design.
Hybrid Automobiles

Japan 1997, släppte Toyota först Prius Hybrid, en bil som kombinerar en liten bensinmotor med en elmotor , gör det möjligt att använda bensin endast när det behövs för att komplettera eldrift eller att ladda sina batterier. År 1999 introducerade Honda hybriden till USA med två passagerare Insight. Året därpå tog Toyota Prius till Amerika, som erbjuder stora rabatter för att öka försäljningen. Med statliga incitament skatt och höga gaspriser på den tiden, var Prius en hit, speciellt i Kalifornien. Vid mitten av 2000-talet, fanns det cirka 50.000 hybrider som finns på marknaden i USA Många kändisar valde att köra hybrider istället för Lyxbilar, och de blev så populära att köparna fick vänta månader för leveransen.

2004 , Ford byggde den första USA-tillverkade hybrid, Escape Hybrid SUV. Snart General Motors följde med lastbilar, Chevrolet Silverado och GMC Sierra, 2005. Under 2006 introducerade Lexus första fordonet lyx hybrid, en annan SUV. Snart släppte Dodge en hybrid version av sin Dodge Ram lastbil. Nyligen har de flesta biltillverkare släppt hybrid versioner av populära modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105318.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.