Hur får man det bästa körsträcka från din Toyota Prius

Att köpa en Prius för några år sedan kan ha varit mer av en "grön" gest än ett praktiskt, men eftersom gaspriserna stiger allt högre, det & # x2019; s folk som kör icke-hybridbilar som är grön - med avund! Här är några lågteknologiska miltal-öka tips som hjälper dig att få ut mer av din investering samtidigt minska din klimatpåverkan. För att gå ännu längre, se avsnittet Resurser. Saker du behöver Review, en Toyota Prius, helst en med multi-informationsdisplay som tillåter dig att övervaka körsträcka och energianvändning
Visa fler instruktioner
1

Ställ rimliga förväntningar, särskilt om du är en ny Prius ägare. Många Prius ägare rapporterar lägre än väntat körsträcka under inkörningsperioden. Detta kan mycket väl vara en egenskap hos bilen, men troligen också speglar en inlärningskurva som du flytta dina tidigare körvanor i "Prius-läge." Vad är rimligt att förvänta sig? En undersökning av över 1100 förare på en av de största Prius postlistor visar att de flesta människor genomsnitt 42-47 miles totalt, med 45 är den oftast rapporterade siffran.
2

Inse att din körsträcka varierar med olika typer av körning. Du kan få bra körsträcka på långa resor men många korta körningar runt staden kommer att driva din genomsnittliga körsträcka ner. Sammantaget kommer den typ av körning du oftast påverka din körsträcka mer än några tips du hittar på nätet. Så om de flesta av din körning är snabba resor till affären, ta barnen till skolan, etc, finna sätt att befästa korta resor till längre sådana och du bör se några körsträcka förbättring ganska snabbt.
3

Håll nonessentials ur bilen. Ja, självklart måste du få matvaror hem, men låta andra diverse tillhörigheter för att ta upp semi-permanent uppehållstillstånd i bilen innebär att du bär mer vikt än du behöver. Någon ökning i vikt betyder att motorn måste arbeta hårdare, minska körsträcka.
4

Arbetet med att utveckla en "fjäder fot." Du vill ha den lättaste möjliga kontakten på gaspedalen , och du behöver för att få in en vana att dra full nytta av bilens inbyggda fart. Det finns ingen anledning att hålla foten på gaspedalen när man går neråt, och du kommer att upptäcka att du kan hålla lyfta det från gaspedalen regelbundet när du kör på en plan yta. Om du ser ett rött ljus eller en stoppskylt framför, ta bort foten från gaspedalen omedelbart och låta bilen för att komma till ett stopp på sin egen.
5 p Om du har flera uppgifter skärm funktion i bilen, kan det hjälpa dig att lära fjäder-fot tekniker snabbare. Ställ in inställningen Trip Information som standard. Titta på det som du kör och övervaka hur mycket gas du använder när du går uppför vs nedförsbacke, och när du trycker på gaspedalen och släpper den. Skillnaden är mycket dramatisk och kommer att vara till stor hjälp så att du kan använda mindre gas.If du inte har en multi-skärm med information i din Prius, använd mentala bilder. Tänk dig att det finns ett ägg under din accelerator, och att du måste köra utan sprickbildning skalet. Ju mer du fokuserar på den här bilden, desto bättre kommer du att bli på att minimera din gas användning.
6

inte överskrider hastighetsgränsen. Du kommer att upptäcka att den högsta körsträcka kan uppnås när du har möjlighet att köra i hastigheter på 35 till 45 mph med minimala stopp. Jag har personligen sett körsträcka gå så högt som 60 mpg under dessa förhållanden. Så om du inte har bråttom, sakta ner lite och spara gas.
7

Använd farthållaren så ofta du kan. Det är mer effektivt att spara gas än den lättaste möjliga "fjäder fot." Det är inte bara för användning i terräng. Om du ska köra ett par miles i ett område utan en massa trafikljus, använd kryssningen att upprätthålla detta ideal 40-mph hastighet och du bör få körsträcka värt att skryta om.
8

Ration din användning luftkonditionering på sommaren. När du startar bilen, rulla ner fönstren, öppna alla ventiler, och slå på fläkten. Slå inte på AC på tills du har kört i några minuter och den cirkulerande luften svalnat bilen lite. När du slår på den, låt den ta bilen ner till en sval temperatur. Sedan stänga av och sänka två av fönstren på ena sidan av bilen med 1 "till 2". Detta har relativt liten inverkan på luftmotståndet men ändå hjälper cirkulera luft. Växla fram och tillbaka mellan användningen av luftkonditioneringen och de två öppna fönstren på ena sidan, vrida AC igen när det blir för varmt för dig.
9

Kontrollera att däcken är ordentligt pumpade . Over-blåsa dem att minska rullmotstånd och minska gasförbrukningen kommer precis småningom kräva köp av en ny uppsättning däck. Kolla din instruktionsbok för det rekommenderade trycket och övervaka den regelbundet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105261.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.