Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur binda upp en båt

De flesta båtar tillbringar mer tid vid kaj än de gör på vattnet. Medan dockad, kan båtar flytta, skrapar mot piren och sätter påfrestningar på linjerna. Skydda din båt på en docka korrekt kan minska risken för skador på fartyget och bidra till att minska slitaget på linjer och fendrar. Det tar bara en extra stund för att förtöja din båt på ett sätt som kommer att spara pengar och tid. Saker du behöver
Boat
Bow linje
Stern linje
Spring linjer
Visa fler instruktioner
1

Förbered båten ändarna av dina linjer innan du anländer till bryggan, vilket gör dem snabbt till sina klotsar.
2

Ta din båt parallellt med kajen. Om det blåser till havs och du har en utombordare eller inombordare /utombordare, tillvägagångssätt vinden på en 20 - till 30-graders vinkel, passera pålstek iland. Antingen en hamnarbetare kommer att säkra den eller någon av din besättning kan hoppa från båten till bryggan för att göra det. Ställ motorn i backen, vilket aktern parallellt med bryggan. Om du har en inombordsmotor, bifoga en efter linje peke och vrid hjulet från kajen. Aktern kommer att anpassa med dockan.
3

Passera aktertampen iland och låt hamnarbetare eller besättningsmedlem gör det snabbt. Om knapar är tillgängliga, säkra linje med en knap skumt.
4

Knyt upp din våren linjer. Dessa linjer kör framåt och bakåt från midskepps cleat på bryggan, eller från och akter knapar om båten inte har en midskepps knap. Din båt ska nu säkras genom fören och aktern linjer och två linjer våren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104616.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.