Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Wrangler vindruteglas Anvisningar för byte

Automotive vindrutor ger skydd från väder och vind under körning och en tydlig bild av vägen framåt. Faror på vägen från flygande skräp och stenar studsar av vägen och bryta glaset i sprickor eller hål. När temperaturen ändras från varmt till kallt eller vice versa, kommer en spricka i glaset sträcker sig över vindrutan, vilket gör den farlig för körning. En statlig inspektion klistermärke är inte tillgänglig för fordon med stora sprickor på grund av faran av fönstret faller ut. Byte av en vindruta på en Jeep Wrangler och andra fordon behövs för säkerhet och god sikt under körning. Saker du behöver
Automobile trim Remover Review Utility kniv
Blanket
Scraper
Isopropylalkohol
Shop dukar
Skruvmejsel
Flow klass butyl sealer Sida 3 /8-tums nylonrep
Visa fler instruktioner
1

Skjut en bil trim borttagningsverktyg mellan trim och vindrutan. Flytta verktyget längs vindrutan. När verktyget möter vindrutan klippet det kommer att sluta och inte längre röra sig lätt. Vrid handtaget på verktyget för att ta bort klippet. Verktyget kommer att glida längs lätt igen tills den når nästa klipp. Upprepa denna process runt omkretsen av vindrutan.
2

Placera klingan av en mattkniv mellan vindrutan och trim. Skär tätning runt omkretsen av vindrutan.
3

Gå in i jeepen och tryck på vindrutan försiktigt ut från toppen medan en medhjälpare fångar vindrutan på utsidan av fordonet. Rotera toppen nedåt mot huven. Dra vindrutan ut med en person på varje sida. Ställ vindrutan åt sidan på en yta med en filt på den för att förhindra repor.
4

Avlägsna eventuella trim bitar genom att vrida skruvarna motsols och dra dem rakt ut. Ställ in skruvarna och trimma åt sidan.
5

Tryck en skrapa på en 45-graders vinkel mot vindrutan ram. Skjut skrapan framåt och bakåt för att ta bort något lim eller delar av tätningen. Torka vindrutan ram med isopropylalkohol och en butik trasa för att avlägsna skräp. Rengör den nya vindrutan på samma sätt.
6

Tryck varje vindrutan gem i vindruteramen i sina öppningar. Byt ut eventuella trim bitar på vindrutan med skruvar.
7

Ställ den nya vindrutan tätningen på den nya vindrutan glaset med den platta sidan mot glaset. Tryck på toppen av en burk av flow-grade butyl sealer och fylla kanalen intill glaset. Detta kommer att fästa tätningen på vindrutan. Låt sealer torka i ca 10 minuter för att bilda en stark bindning.
8

Placera en bit av 3/8-tums nylonrep runt vindrutan omkrets storlek det. Tillsätt ca 12 inches och skär nylonrep med en sax. Sätt i centrum av den nylon repet in i den yttre kanalen av vindrutan tätning vid mitten högst. Tryck repet på höger sida in i kanalen runt till längst ner i mitten. Upprepa denna process för den vänstra sidan. Det kommer att vara cirka sex inches av extra rep hängande i mitten av varje sida längst ner.
9

Ställ vindrutan i öppningen och rikta in spåren i vindrutan trim med clips. Börja att dra den högra änden av repet långsamt medan att trycka på vänster sida mot mitt i öppningen. Fortsätt tills hela repet drar ut och vindrutan sitter i det yttre facket av tätningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103021.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.