Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur man använder ett brytblock

En brytblock är i huvudsak ett metallhölje runt en fritt snurrande remskiva. Den brytblock ökar dragstyrka av en vinsch och låter dig ändra dragriktningen av vinschen utan att orsaka skada på vinschen kabeln. Skillnad från en vanlig blocket, kommer ett brytblock isär och glider över en kabel, i stället för kabeln trädning genom blocket. Detta ger dig en fördel när dessutom dragstyrka krävs på en vinsch kabel under belastning. Saker du behöver
lyftsele
Shackle
brytblock
Visa fler instruktioner
1

Wrap en lyftsele runt en dragpunkt. Den dragpunkt måste hålla minst fem gånger vikten av objektet är ansluten till vinschen.
2

Dra lyftsele att anpassa öglorna i vardera änden av lyftselen.

Billiga 3

Fäst bygeln till lyftselen. Vrid bygeln bulten moturs för att ta bort det från kroppen av bygeln. Skjut öppna bygeln genom båda öglorna på lyftselen. Trä bygeln bulten i bygeln kroppen. Skjut bygeln att placera bygeln bult på ändarna av lyftsele slingor.
4

Anslut brytblock till vinsch kabel. Lossa skruven från baksidan av brytblock kroppen. Vänd en yta av metallhöljet bort från brytblock remskiva. Skjut brytblock på kabeln. Kabeln kommer att sitta in i V-spåret på brytblock remskiva. Rikta in de två ansikten brytblock remskiva. Thread bulten in i brytblock att säkra brytblock till vinsch kabel.
5

Skjut kroken i brytblock på bygeln ansluten till lyftsele.
6

Styr vinschen normalt. Den brytblock kan sitta kvar efter vinschning är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102980.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.