Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Tune Up en Toyota Tercel

En låt upp för din Toyota Tercel är en bra investering. Du kommer att spara pengar på gas och förlänga livslängden på din bil. Du kollar batteriet och rengör batteripolerna, kolla utsläppskontroll utrustning såsom EGR-ventilen och PCV-ventilen, och ändra dina tändstift och kablar. Efter det måste du ändra luft och bränsle filter, justera tomgångsvarvtalet, fylla vätskor och rengöra spridare eller förgasare. Bäst av allt, kommer du missar en eftermiddag på dålig TV. Saker du behöver
mekaniker handskar
Verktygssats
Toyota Tercel reparationshandbok
Batteri skurborste
Voltmeter
olja, oljefilter, olja tillsats, oljetråg och avfallsbehållare
Bränslefilter
Luftfilter
Vätskor - transmissionsolja, bromsar, servostyrning, radiator
Bränsleinsprutare renare eller förgasare renare
kylarvätska testare
Visa fler instruktioner
Tune Up Your Toyota Tercel
1

Använd en liten skiftnyckel och ta bort dina röda och svarta batterikablarna och skrubba bort eventuell korrosion från batteripolerna. Re-ansluta batterikablarna. Kontrollera att din batterispänningen är på 12 volt medan tomgång och 13 till 14 volt när den körs genom att använda din digitala multimeter. Vrid multimetern till "V" och kontakta blymönja av multimeter med den röda eller "+" batteripolen och den svarta kabeln till den negativa eller "-" batteripolen. Starta bilen. Kontakta den röda ledningen igen på "+" batteripolen och den svarta kabeln till "-" batteripolen
2

Kontrollera din Tercel s avgasåterföring (EGR) om du har en ojämn tomgång. Om du hör "pinga" eller "knackar", eller om din bränsleekonomi är dåligt. Rengör din avgasåterföring (EGR) genom att ta bort locket och filtret och använder tryckluft för att spruta-rengöra filtret. Sätt tillbaka filtret och locket. Använd en vakuummätare att kontrollera vakuumet som går in i EGR och kommer ut av det. Jämför dina värden för vakuumet nivåer som anges i bruksanvisningen. Se länken i resurser för en bild.
3

Kontrollera Positiv vevhusventilation (PCV) ventil problem genom att leta efter vanliga symtom. Lyssna efter en ojämn tomgång, leta efter olja på spjällhuset och leta efter blå rök kommer ur din avgasröret. Byt billig PCV-ventilen om du har dessa symtom.
4

Koppla den svarta marken anslutningen på batteriet. Ändra dina fyra tändstift och tändstift kablar. Ta kängan av tändkabeln från tändstiftet. Använd din tändstiftsnyckel och uttag för att ta bort tändstiftet. Kontrollera kontakten för tecken på motorslitage och avyttra pluggen ordentligt.
5

Installera den nya pluggen försiktigt för att undvika att strippa motorn trådar, ett allvarligt fel. Vrid pluggen för hand tre rotationer, se till att det inte är cross-gängade, och först därefter använda eluttaget för att dra åt helt. Byt ut alla tändstift och anslut batteriet.
6

byta olja och oljefilter. Använd tillverkaren rekommenderad olja vikt. Använd en olja tillsats för äldre bilar med låg kompression för att återställa kraft och bättre bränsleekonomi. Placera en behållare olja samling under oljetråget på bilen. Lossa bulten på oljetråget. Töm den. Skruva loss oljefiltret. Installera det nya filtret. Montera bulten på oljetråget. Skruva den runda oljan locket på toppen av motorn och häll i oljan och tillsatsen till rätt nivå. Avyttra använd olja och filter ordentligt.
7

Leta-skruven i din manual och anpassa den till den rekommenderade nivån med en skruvmejsel. Kontrollera din RPM mätare inne i bilen för att avgöra om nivån är korrekt. Stäng av bilen utanför. Ta bort klämman och slang från båda sidor av din bränslefilter och kassera filtret ordentligt. Montera det nya filtret genom att vicka slangen på utloppen i filtret och omplacering klämmorna. Ta av locket på luftintaget kapseln, ta bort luftfiltret, installera nya filter och byt kapselns lock.
8

Fyll alla vätskor till rätt nivå, inklusive olja, kylare, bromsar, servostyrning och transmissionsolja. Kontrollera din kylarvätska när bilen är kall genom att extrahera vätska i en kylarvätska testare. Lägg kylarvätska som behövs för skydd under vintern och sommaren.
9

rent bränsle injektorer med bränsle injektor renare i bensintanken. Rengör förgasaren med förgasare renare spray. Veva bilen, ta bort locket luftintag, och spreja förgasaren tills allt kol uppbyggd bort och metallen lyser. Förbättra din Tercel prestanda dramatiskt genom att städa ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102317.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.