Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställer jag in Timing på en 1969 Dodge Slant Six

Dodge producerade två sneda sex motorer 1969:? De 170 och 225. Även om båda motorerna var relativt små för tiden, gjorde de producerar respektabel makt för sin storlek. Varken motorn har makt att avvara, men så är det av avgörande betydelse att tidpunkten är rätt inställd. Lyckligtvis gör så vidare antingen motorn är en enkelt jobb. Saker du behöver
golftider, penna eller liknande instrument
Krita
Hylsnyckel
Timing ljus
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Dra tunna gummislangen av vakuumet kapseln på sidan av fördelaren, anslut sedan öppningen på spetsen av slangen med en golf tee, penna eller liknande instrument.
2

Leta pekaren metall timing precis ovanför harmonisk balansaxel på framsidan av motorn. Addera 3

Markera lämplig timing punkt på timing pekaren med krita. Rita ett kritstreck på 5-graders markeringen till höger om "0" om motorn är en 170-kubik-tums motor med manuell växellåda. Rita en kritmärket vid 2,5 grader (till höger om "0" och mellan den omärkta linje) om motorn är en 170-kubik-tums motor med en automatisk växellåda. Rita ett kritstreck på "0" om motorn är en 225-kubik-tums motor med antingen en manuell eller automatisk växellåda.
4

Bifoga en hylsnyckel på bulten i mitten av harmonisk balansaxel, rotera sedan balansaxel med hylsnyckel i medurs riktning tills en torva på kanten av den harmoniska balansblock visas.
5

Markera divot på kanten av den harmoniska Balansblock med krita.
6

Fäst ett stroboskop till motorn, enligt tillverkarens instruktioner. Instruktionerna kommer att kräva en av tidpunkten ljusets trådar som skall knytas till nr 1 tändkabeln. The No 1 tändkabeln är tråden närmast framsidan av motorn.
7

Se till att varje timing ljusets trådar är tydliga av motorns fläktblad, stäng av motorn på.
8

Point tidpunkten ljus vid tidpunkten pekaren och dra ljusets trigger.
9

Beakta tidpunkten ljuset belysa två kalkfläckar. Om kalkfläckar inte kan passas in, måste tidpunkten justeras. Lossa bulten vid basen av distributören med en skiftnyckel
10

, sedan långsamt vrida kroppen av distributören tills uppvisat två timing punkter align under belysning av stroboskop.
11

Stäng av motorn, dra ut stroboskop och dra åt distributören bulten.
12

Återkoppla tunn gummislang till vakuum behållaren på sidan av distributören.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102447.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.