Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Till Ändra tändstift i en 2007 Jeep Compass

Under 2007 släppte Jeep ett nytt fordon, som kallas Compass. Den 2007 Compass kom standard med en 2,4-liters motor som producerade 172 hästkrafter och hade en valfri 2,0-litersmotor som vevas ut 158 ​​hästkrafter. Båda motorerna krävs byte av deras tändstift var 30.000 miles. Underlåtenhet att följa denna underhållsplan kan leda till sämre prestanda, låg bränsleekonomi eller ens inre motorskador. Den 2007 Jeep Compass har en plast motorhuv som täcker tändspolar och tändstift, ta bort den här luckan för att byta tändstift. Saker du behöver
Fyra nya tändstift
Tändstiftsgap Tool Review Ratchet
Torx-bit hylssats
6-tums förlängning
Tändstiftshylsa
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera avståndet mellan marken och elektroder center på alla fyra nya tändstift, med hjälp av en gnista verktyg stiftgapet. Den angivna mellanrum för 2,0-liters och 2,4-liters motorn är 0,038-0,043 inches. Om gapet är bredare och smalare än den angivna mängden, justera avståndet med gnista verktyget stiftgapet. Försök inte justera avståndet på platina eller dubbla pluggar platina tändstift.
2

Ta framsidan av plast motorhuven, på båda hörnen och dra den uppåt för att frigöra klämmorna som håller den på plats . Grab båda hörn bakre delen av motorhuven och dra den uppåt tills clipsen lossnar. Ta bort locket från motorn och ställ den på en säker plats.
3

Dra ledningsnätet från toppen av tändspolen pack, genom att trycka på låsknappen och dra selen från spolen förpackningen. Avlägsna spolpaketet fästskruven, med en spärr och en Torx-bit socket. Ta bort spolen, genom att dra den uppåt med en lätt vridande rörelse.
4

Avlägsna tändstiftet ur motorn med en spärr, 6-tums förlängning och ett tändstift socket. Dra tändstiftet ur vägguttaget och sätt i ett nytt tändstift på tändstiftet uttaget tills gummiinsats griper det ordentligt.
5

Dra åt tändstiftet i motorn, med hjälp av ett tändstift uttag och 6-tums förlängning. Bifoga en momentnyckel till 6-tums förlängning och tändstiftshylsor, och tillämpa 20 foot-pounds av vridmoment till tändstiftet.
6

tillbaka spolpaketet på tändstiftet och tryck det nedåt tills den "klickar" på plats på tändstiftet. Dra åt bulten spolpaketet till 6 till 7 foot-pounds, med en momentnyckel och en Torx-bit socket. Återanslut ledningsnätet på spolpaketet.
7

Upprepa steg 3 till 6 för alla fyra tändstift.
8

tillbaka plasten motorhuven och trycker alla fyra hörnen ner för att låsa klippen på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102719.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.