Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad orsakar punktering?

Alla som kör upplever en tillfällig punktering. Flat däck är mer än bara ett irritationsmoment. När de inträffar på natten, på en väg med ingen skuldra, vid dåligt väder eller i en död zon för din mobiltelefon, presenterar en punktering ett hot mot säkerheten. Lägenheter är omöjliga att förhindra, men medvetenheten om orsakerna och några däck säkerhetstips bidra till att minimera frekvensen av deras förekomster. Ventilspindeln

Ventilspindeln rör problem som orsakar luftläckage orsakar däck att gå platt. Luftläckage utvecklas som ett resultat av korrosion eller skada korrumpera tätning mellan hjulet och skaftet. Lösa ventilspindlar eller uncapped stjälkar igensatt med däck smuts orsakar att förlora luft.
Faror på vägen

Blowouts förstöra ett däck och hända oväntat när de träffar en jättegryta, en trottoarkant eller ett oväntat föremål på vägen. En liten punktering i däcken som orsakas av vassa föremål, t.ex. skruvar, spikar eller glasskärvor, får däcket att utveckla långsamma läckor.
Oväntade skador

Ständigt slå trottoarkanter vid svängar eller skador parkeringsplatser hjulet. Även en liten buckla i hjulet bryter tätningen mellan däcket och fälgen och orsakar en platt eller långsam läcka. Gnugga däcken mot trottoarkanten när du parkerar skadar sidoväggen, vilket ökar risken för en punktering.
Vandalism

Vandals orsaka punkteringar genom att låta luften ur dem . Även om detta är ett irritationsmoment, det är mycket billigare än att behöva reparera eller byta ett däck. En burk däck sealer i din bil är praktiskt i situationer som denna. Addera Diverse orsaker

ett fabrikationsfel i ett däck eller fälg hindrar det från att bilda en riktig täta och orsakar en långsam läcka. Under-pumpade däck leder till lägenheter eller blowouts.
Skydda dina däck

För däck säkerheten föreslår Goodwrench service med rätt däck till din bil. Kontrollera däcktrycket varje månad, byt slitna däck och har din inställning kontrolleras om dina däck visar tecken på onormalt slitage. Om du blir medveten om eventuella vibrationer inte är relaterade till vägytan, överväga att ha dina hjul balanserade. Rotera däcken regelbundet skyddar dem mot ojämn slitagevarnare. Addera Safety Däck

Tre typer av däck tillåter dig att fortsätta köra efter en punktering utan ditt däck går platta Enligt Tire Rack. Run-flat däck har styva, självbärande sidoväggar. Dessa däck stödja vikten på din bil efter en punktering, så att du kan köra utan luft i ca 50 till 100 miles på 55 mph. Denna funktion gör att du tillräckligt med tid för att få till en mekaniker. Självtätande däck innehåller ett punkteringstätande som permanent tätar punkteringar från spikar, bultar och skruvar. I händelse av en platt, extra stödsystem tillåter däckets slitbana för att vila på en ring fäst vid hjulet. Detta tillåter hjulet för att ge stöd till bäraren i stället för däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101928.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.