Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man reparerar en stålfälg

Stål är en fast men elastisk metall med flera användningsmöjligheter, inklusive användning av fordonet. Stål är det vanligaste materialet som används vid tillverkning av fordon fälgar. Stålfälgar prestera väl, under lång tid innan varpning och allmänt estetiskt tilltalande. Nackdelen med stålfälgar är formbarhet av metallen. En solid trottoarkanten kolla, och du kommer att ha en bucklig fälg. En sprucken fälg händer ibland, som uppmanar till direkt ersättare, men en böj är enkel att reparera med värme och en hammare. Saker du behöver
Handheld gasolbrännare
Hammer
Rim plattången Tool Review Metall fil
Stålull
Visa fler instruktioner
1

demontera däcket försiktigt för att undvika ytterligare skador på fälgen.
2

Värm den skadade delen av kanten med en handhållen gasolbrännare på hög så lågan är övervägande blå. Den blå lågan kommer att minimera den brännande av fälgen. Värm inte ansiktet på fälgen om det har någon skyddande beläggning.
3

Hammer avsnittet med korta men bestämda gungor tills böjen är i linje med resten av hjulet. Använd en rak kant, t.ex. en linjal eller platt kartong, till mätinstrumentet när böjningen är reparerad. Du kanske måste värma området flera gånger. En fälg plattången grabs på böjen och gör att du kan dra eller skjuta tills böjen repareras samtidigt undvika svängande på metallen med en hammare.
4

Sand bort eventuella grader eller repor med en metall-fil. Rengör området med stålull för att ta bort sveda märken.
5

Mount och balansera däck innan du installerar den på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101653.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.