Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla lufttrycket i ett däck i en Toyota Corolla

Toyota Corolla är en mångsidig bil som är respekterad för sin stora gas körsträcka samt dess förmåga att vara en högpresterande bil. Oavsett vad dina behov från denna bil, kommer du vill säkra högsta kvalitet från det. En ofta förbisedd sätt att förbättra gas körsträcka och prestanda är att ha tillräcklig däcktryck. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

avstängning din Corolla och låt den vila i minst en timme efter körning. Även en liten mängd av körning orsakar tillräckligt däck friktion för att värma däcken och luft. Detta förändrar den faktiska däcktrycket. Låta däcken svalt eliminerar denna effekt.
2

Ta bort alla fyra locken ventilspindeltätningar från däcken. Dessa små svarta spetsar kan skruvas med fingrarna. Hitta tillverkarens rekommenderade däcktryck gjuten på sidan av gummi
3

. Toyota säger för optimal prestanda bör du hålla en nivå däcktryck på mer än 26 psi och mindre än 36 psi. PSI står för pounds per kvadrattum.
4

Placera den öppna änden av din ringtryckmätaren över ventilspindeln och tryck bestämt nedåt. Det kommer att finnas en liten mängd luft läcker, så flytta mätaren runt tills denna slutar. Detta är ett tecken på en bra anslutning.
5

Jämför aktuellt lufttryck på din Corolla med det rekommenderade trycket. Lägg till eller ta bort luft utifrån resultatet av ditt test.
6

Tänk på din däckets belastningsområde om du hittar din Corolla s däck genomgående låga. Du kan hitta din belastningsområde på sidan av däcket, som normalt representeras av ett tal följt av en bokstav. Den 2009 Toyota Corolla kommer tillverkas med P195/65R15 89S däck. Den 89 är belastningsindex av din Corolla och översätter betyda varje däcket är konstruerat för att hantera upp till £ 1279. Någon mer än detta på någon sida av bilen kommer sannolikt att orsaka dina däck för att tömma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100897.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.