Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Pet Hair Removal från Auto Carpet

Om du har ett husdjur, särskilt en som åtnjuter bilturer, djurhår kommer oundvikligen att hamna på bilens mattor. Ta bort djurhår från en bil är matta och klädsel kan vara utmanande. Metoder såsom dammsugning och med en fuktig trasa kan bidra till att undanröja krångliga djurhår från bilens mattor. Fakta
p Om det finns en särskilt stor mängd hund eller katthår på bilens matta, börja rengöra den genom att dammsuga. Använd vakuum vid en biltvätt rengöring område, eller de bilagor på ett hushåll vakuum. Tyvärr kommer detta inte helt ta bort djurhår i bilen, men det kommer att sätta en buckla i jobbet.

Bevattning matta luftrenare eller bakpulver på bilens mattor och klädsel innan dammsugning hjälper deodorize doften att djurhår kan lämna bakom sig.
Dammsugning

att dammsuga djurhår från bilen ordentligt, börja med att ta bort eventuella föremål som kan finnas på bilens golv, såsom personliga föremål och skräp som är för stor för det vakuum för att plocka upp.

hjälp av en handhållen vakuum eller borste, flytta dammsugarborste i en framåtriktad riktning över golvet, flytta fram och tillbaka, byta riktningar intermittent. Flytta försiktigt dammsugarborste över avsnitt av mattor, plocka upp så mycket djurhår som möjligt.

Börja på framsidan av din bil, flytta till varje avsnitt av mattan tills den har helt rengjorda. Upprepa om nödvändigt.
Rengöring med trasa
p Om din bil har mattan har en statisk laddning och djurhår klamrar sig fast vid det, enligt Don Aslett, författare till "Måste jag Damm eller vakuum Först:? Svar på 100 hårdaste, mest Vanliga frågor om Housecleaning," "en trasa lätt fuktad med vatten kommer att lossa hår på små områden som dynorna så att den kan torkas eller dammsugas. "

Använda en trasa bomullstrasa (eller svamp), fukta den med varmt vatten och försiktigt gnugga den över håret täckt-mattan. Om duken plockar upp håret, skölj håret av trasan och upprepa. Denna process är särskilt bra för att plocka upp svåra att avlägsna djurhår avlagringar.
Maskeringstejp

annat alternativ för att ta bort klängig hund eller katt hår från en bils matta och klädsel maskeringstejp. Den klibbiga sidan av tejpen kan användas som en magnet för att plocka upp och ta bort hårstrån Enligt Joshua Piven, David Borgenicht och Brenda Brown, författare

. "The Worst-Case Scenario Survival Handbook: Life," För att åstadkomma detta bör du "sluta handen med en lång remsa av maskeringstejp, klibbiga sidan utåt, för att bilda en handske, slänga och upprepa." Addera fräschas Carpet

Om din bil har en otäck lukt från deponerade djurhår, frisk mattan kan vara nödvändigt. För att ta bort lukt, lätt strö mattan luftrenare eller bakpulver över mattan av ditt fordon. Använd en måttlig mängd, men vara noga med att inte använda mer än du kan suga upp. Låt freshener att sitta på mattan i 30 minuter, sedan dammsuga upp det.

Några tillgängliga matta fresheners är särskilt utformade för att bekämpa sällskapsdjur lukter, och att lossa djurhår så att den kan dammsugas upp lättare.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122791.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.