Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att rengöra och underhålla Konvertibla Soft Tops

De flesta moderna konvertibler toppar är tillverkade av ett hållbart polycykliska canvas eller vinyl. Dessa toppar, som avser att vika tillbaka och lämna bilen öppen för luft och ljus, ser imponerande men kan vara känsliga för läckage och fläckar. En trasa toppen av en konvertibel bil, eller ragtop, ger särskilda utmaningar för rengöring och underhåll. Det material som används har en tät väv som tenderar att samla damm. Dammet lägger sig in i väven och skapar friktion som sliter på ytan, ungefär som sandpapper. Saker du behöver
Icke-detergent-baserade auto schampo
Sprayflaska
Vattenslang
mjuk borste
Micro-fiber handduk
Visa fler instruktioner
Rengöring Top
1

Tvätta mjukt omslag en gång i månaden med icke-detergent-baserade auto schampo som inte innehåller glans som förbättrar oljor. Tyget på din suffletten kommer att absorbera oljor, dammande att samla. Späd renare som indikeras.
2

förbehandla fläckar, såsom fågelspillning, innan tvätt. Applicera rengöringsmedel, full styrka, direkt på plats och låt lösningen ligga och dra några minuter.
3

Skölj toppen grundligt med kallt vatten och applicera utspädd renare. Använd en mjuk borste för att agitera tvål och lossa smuts. Det är bäst att undvika tygmaterial som kommer att lämna ludd.
4

Blot toppen torrt med en syntetisk mikrofiber handduk. Gnugga inte eller torka tyget.
Rengöring av plastfönster
5

Skölj en mikro-fiber handduk och vrid ur vattnet.
6

Ta fuktig handduk och vik det till en kvadrat. Torka i en riktning över fönstret, vrid trasa och torka igen, med den rena sidan av torget. Håll omveckning handduken för att arbeta med en ren yta.
7

Skölj trasa.
8

Se till att torka insidan av fönstret också, med hjälp av samma metod.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122488.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.