Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Bil Polering Teknik

Det är lördag eftermiddag och den stora bilmässan i kväll. Du ser på din klassikermuskelbil och stöna. Det behöver en bra polering innan du vågar ta ut offentligt. Lyckligtvis finns det många produkter på marknaden som hjälper dig att uppnå ett showroom glans på din bil. Med lite skicklighet och tålamod, kommer din bil har snart en skimrande glans. Kom ihåg att polering lyser bilen och vax bevarar målgång. Du kan använda båda produkterna i följd. Tvätt

Montera tvätta poster, som inkluderar en hink, en svamp eller tvätta mitt, bil tvål såsom Meguiar Deep Crystal Car Wash, torkning handdukar och en slang. Ytterligare användbara föremål är en separat hink, borste och svamp för hjul och däck. Använd inte diskmedel, eftersom det kan ta bort vaxet på din bil och det kan torka ut gummit runt fönstren, strålkastare och tak.

Tvätta bilen på en skuggig plats eller tidigt på dagen innan solen värmer upp metallen, potentiellt lämnar vattenfläckar. Spray fågelspillning med outspädd biltvätt och låt det dra medan du förbereder tvättvattnet. Börja med soaping taket, sedan skölja det noggrant med rent vatten. Arbeta ner sidor, tak och bålen, lämnar hjul och däck för sist.

Tvätta hjulen separat från resten av bilen eftersom hjulen innehåller vägsmuts inte hittat på själva bilen. Använd en separat svamp eller borste så bitar av sten inte fastna i den och skrapa på ytan av bilen.
Torkning

Torkning är ett viktigt steg i poleringen. Frottéhanddukar är okej, men en duk eller "The Absorber" fungerar bäst för torkning. Chamois är gjord av kohud och måste vara våt innan den kan torka bilen. När det är torrt, är Chamois stel. Absorbatorn torkar med en svamp-liknande kvalitet. Eftersom det inte är läder, torkar det inte stel, och eftersom det inte är frotté, absorberar det bättre. Återigen behöver produkten att vara våt till torr bilen. När du är igenom, helt enkelt pressa ut överflödigt vatten, rulla ihop den och förvara den i sin tubbehållare.

Vid torkning av bilen, starta med windows och krom och sedan torka karossen. Kolla in det över för vatten fläckar. Om du ser några, helt enkelt använda en fuktig svamp för att blöta fläcken, torka den med handduk eller sämskskinn.
Polering

Nu är du redo att polera bilen och ge den en reflekterande glans. En produkt som Meguiar Deep Crystal Polish ger en högglansig finish medan konditionering färgen. Dessutom hjälper det att ta bort hårfina repor, ger din bil en virvel-fri, wet look.

Arbetet på ett avsnitt av bilen åt gången, börja med taket. Applicera polering produkten i en cirkulär rörelse med en applikator svamp. Låt det torka till en dimma, så använd en ren frotté för att torka bort det. Fortsätt runt bilen tills det hela är klart. Gå runt den för att leta efter några fläckar som du kan ha missat. Den vita diset är ofta svårt att se på en vit bil, så granska det noga.
P Om du inte har tid att ge din bil poleringen den förtjänar, kan du använda en produkt som Meguiar s Quik Detailer . Den levereras i en sprayflaska, så att du bara spraya och torka (med en ren trasa). Vanligtvis kan du polera din bil med denna produkt i ca 20 minuter. Förvara den i bagageutrymmet och använda den när du behöver en snabb glans.
Wheels & Chrome

inte förbise krom eller metall på bilen (inklusive fälgar eller stötfångare), eftersom de bör poleras för att ge din bil det bästa utseende. Meguiar s "Hot Rims" är en bra produkt för både hjul och krom. Som en polish, "Hot Rims" appliceras med en applikator svamp, torkas till ett töcken och torkas sedan av.
Next Step

När bilen är polerad , kan du överväga att gå ytterligare ett steg och vaxa bilen. Vaxning hjälper till att bevara och skydda lacken på bilen, vilket gör den mindre känslig för smuts som inte kan tas bort. Växer finns i pasta, flytande eller spray, men generellt en klistra vax kommer att tillämpa den bästa finish, även om det tar mest "armbåge fett." Meguiar s erbjuder en pasta eller flytande rengöringsmedel vax som tar bort smuts och samtidigt tillämpa ett lager vax. Dessutom är det formulerat med konditionering oljor för att ge din bil glans som den förtjänar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122320.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.