Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Om Stains Bil Rug

Bil matta fläckar är oundvikliga, särskilt om du har barn och måste dricka eller äta på språng i vårt snabba samhälle. Även om du aldrig äter i bilen, är det lätt att spåra i smuts och olja från en parkeringsplats, och skräp av alla slag blir marken i mattan innan den kan dammsugas bort. Misströsta inte. Med lite armbåge fett och några tips, kan din bil matta ser nya igen. Identifiering

Det första steget i att bli en fläck på bilens mattor är att identifiera det, om det alls är möjligt. Den typ av fläck avgör behandling som används för att bli av med det. En rengöring lösning för att bli av en gräs fläck är annorlunda än den du vill använda för att ta bort motorolja.
Typer
p Det är fantastiskt hur många typer av fläckar kan hamna på bilens mattor. Allt från en utspilld glas apelsinjuice eller röda Kool-stöd till spåras i motorolja kan mar mattans yta, och varje fläck kräver en annan metod för borttagning.
P Om din matta har en fet fläck på det, såsom från bil olja eller rester från fet mat, tvätta den med Dawn diskmedel, vilket är en allmänt använd metod hemmafruarna att ta bort fett från kläder och hem mattor. Det gör faktiskt vad annonserna säger och tar bort fett. Häll lite Dawn på fläcken och ge det ett par minuter att dra i. Sedan, skrubba med en fuktig bit frotté. Upprepa om nödvändigt. Låt tvålen torka, sedan dammsuga bort.

Fläckar av ingrodd smuts avlägsnas bäst genom tvättmedel. Blanda diskmedel med varmt vatten och skrubba fläcken med löddret från denna blandning. Skopa upp skummet med en fuktig bit frotté, och skrubba fläcken så hårt du kan. Upprepa om nödvändigt. Låt tvålen och mattan torr, och vakuum tills mattan är ren och fluffig igen.
Överväganden

Många fläckar, inklusive en röd fläck, såsom från en röd läsk, kan avlägsnas genom club soda. Häll club soda på fläcken och låt det tränga in i mattan. Blot med en torr bit frotté. Upprepa processen så många gånger som behövs. Fläcken kommer att lätta med varje ansökan om club soda. När den röda fläcken har tagits bort, tvätta fläcken med tvål för att avlägsna eventuell kvarvarande socker som kan ha varit i drycken som orsakade fläcken. Låt mattan torka, sedan vakuum. Kan

gräsfläckar tas bort med en lösning av 1/3 vit vinäger till 2/3 vatten. Låt lösningen tränga in i mattan, blot och upprepa så många gånger som det behövs.

När fläckborttagning har åstadkommit och mattan är helt torr, borsta mattans tupplur med en borste så det kommer att se nya och fluffig . Addera Förebyggande /Lösning

Spray din nyligen rengjorda bil mattor med Scotch Guard skydd för att förhindra fläckar från att fästa mattan fibrer.

Varning

Så du behöver inte gå igenom rengöring matta fläckar igen, köpa nya bilmattor som matchar din matta så nära som möjligt för att ge ytterligare ett lager av skydd mot fläckar. Spraya mattorna med Scotch Guard för att skydda dem, liksom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122215.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.