Hur Förening och polera en bil

Polering är inte ett passivt förfarande som tvätt eller vaxning, du är inte helt enkelt ta bort smuts och sot eller lägga ett vax som du kan ta bort senare. Polering är en del av en omfattande detalj planen, och är något som mindre kaross. Polering en bil är i huvudsak slipning färgen tillbaka till sin ursprungliga glans med hjälp av fint sandpapper känd som polermedel. Medan du kommer att behöva vara försiktig när maskinen polering, det finns inget bättre sätt att returnera din färg för att som ny eller ännu bättre-än-nyskick. Saker du behöver
Bil tvättmedel
Bucket Tvättmaskin kardan eller pensel
sämskskinn
Clay bar kit med smörjmedel
Dual-action orbital polermaskin
polerrondeller
polermedel
Microfiber handdukar
Wax
Visa fler instruktioner
1

Tvätta bilen noggrant med diskmedel biltvätt och en mjuk karda eller borste. Skölj bilen, tvätta det igen med färskt vatten och tvål och en ren mitt eller pensel. Skölj bilen och torka den med ett sämskskinn eller tryckluft. Låt bilen lufttorka i en dammfri.
2

Använd en polymer lera bar och lera bar smörjmedel för att ta bort vax och inbäddade skräp från färgen. Lätt dimma ett område omkring tre fot i fyrkant med smörjmedel, och glider stången försiktigt över ytan tills baren stannar fastnar och ytan känns smidig. Tvätta, skölj och torka bilen igen.
3

Bedöm bilens grad av lackskador för att avgöra hur aggressiv en dyna och polermedel du behöver. Polering kuddar och föreningar finns i olika nivåer av aggressivitet, och varje förening är avsedd att fungera med en annan typ av dynan. Följ din tillverkarens rekommendationer för pad och kombinationer polering.
4

Applicera polermedel till skum eller bomullstuss tills bindan missfärgas. Beloppet kommer att variera beroende på om du väljer att använda ett bar-typ förening eller en flytande förening. Börja med den mest aggressiva föreningen och pad kombination som du behöver för att ta bort de djupaste repor.
5

Vrid polermaskin på och lägg den på bilen, vilket gör att vikten av polermaskin för att göra arbetet . Det finns någon teknik här. Arbeta polermaskin fram och tillbaka i en S mönster, så slagen att överlappa. Håll en lätt hand på bufferten, kommer du att kunna känna när polerplatta slutar "ta tag" i färg och börjar röra sig mer fritt. Detta visar att det området är slät. Återigen tillämpa polermedel som behövs.
6

Låt polish torka till en dimma, och sedan polera bort bilen med en ren microfiber handduk. Se till att du får allt det. När polska är avstängd, kommer bilens färg verkar oklar och förstört. Inte galen, det är normalt för den första etappen av polering
7

Upprepa polering förfarande med en mindre aggressiv rondell och förening.. Var mycket försiktig runt kanterna av panelerna, som punkt-kontakttrycket blir störst här. Hög punktkontaktformiga trycket kommer att öka risken för brännskador genom klarlack eller färgskikt. Om du bränner igenom klarlack, är det dags för en ny lack. Upprepa denna procedur i två eller tre steg med hjälp av en mindre aggressiv förening för varje steg tills färgen är blank och smidig.
8

Hand polera bilen med en lätt flytande polish och en microfiber handduk. Applicera lacket, arbeta färgen jämn och polera bilen för sista gången. Tvätta bilen noggrant för att avlägsna alla spår av polish, och uppmärksamma hur vatten pärlor på bilen som du skölja den. Om vatten pärlor och pinnar till en plats i stället för att rulla av, hand-polish det området och rewash det att se till att det är smidigt.
9

Låt bilen lufttorka, sedan två eller tre skikt av ditt vax val. Naturligt karnaubavax lämnar ett mjukare sken, och ser bra ut på varmare färger som rött, gult, orange, brunt, koppar och brons. Syntetisk polymer vax lämnar en hård, glasliknande glans och ser bättre ut på kallare färger som blått, grönt, lila och silver. Svart eller vit kan gå åt båda hållen, beroende på vilken look du är ute efter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121977.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.