Felsökning Mottagning Automobile Radio

Även om de flesta nya bilar är utrustade med CD-spelare och MP3-spelare även finns för många modeller, bil radioapparater är ännu inte föråldrade. Många förare tycker fortfarande att lyssna på radio, om det är för musik, pratshower, eller höra en lokal trafik rapport som de head hem under rusningstid. För dessa förare, trimma in sin favorit radiostation och höra statisk eller surrande kan vara mycket irriterande. Men det finns några sätt där förarna kan maximera sina chanser att få bästa möjliga mottagning bil radio. Saker du behöver
Antenna
Visa fler instruktioner
Felsökning Automobile Radiomottagning
1

Växla radion på FM om du för närvarande har den inställd på en AM-station. AM radiosignaler kan vara svagare och därmed mer benägna att elektriska störningar. Om du byter till FM och höra omedelbar förbättring, vänta tills du kommer till ett mer öppet område eller toppen av en kulle innan du växlar tillbaka.
2

Växla radion till mono mottagning om ditt ljudsystem är utrustad med en mono /stereo switch. Detta kan vara till hjälp för att få bättre mottagning i kuperade områden.
3

Titta på bilens antenn, kontrollera att den inte är lös eller skadad. Om den är skadad, måste du byta ut den. Denna del är avgörande för bilens radio mottagning för utan det, blockerar metallkropp av de flesta bilar radion från att ta emot signaler. Så om antennen måste bytas, se till att du väljer en av god kvalitet.
4

Kontrollera längden och placeringen av bilens antenn. För att få bästa mottagning bör antennen vara ca 30 inches lång och bör monteras så högt på din bil som möjligt. Kontrollera att antennen är fristående, inte att ta kontakt med kroppen i bilen, och om det är en teleskopisk antenn, vara säker på att det är fullt utdragen.
5

Håll koll på när bilen radion tar emot den mest interferens. Om du hör ett gnäll eller tickar i takt med motorn, eller radion förvärras störningar när du använder dina vindrutetorkare eller värmare, kan det vara motorns elsystem som orsakar ditt problem. En ansedd mekaniker ska kunna reparera den.
6

Kontrollera bilens anslutningar om du fortfarande har problem. Kontrollera att antennen är ordentligt ansluten till stereon och alla ledningar är på plats. Du kanske vill ha en bilmekaniker ser här över för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121860.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.