Hur Refinish Auto Paint

Ingenting förringar en bils utseende mer än en utsliten eller bleka finish, särskilt om rost börjar utvecklas. Medan det finns många proffs som kan ge din bil ett nytt paint jobb, det är ett jobb du kan göra själv. Om du inte har ett garage, kan du göra det utanför, så länge vädret samarbetar. Du behöver en luftsprutpistol och en kompressor. Om du inte har dessa verktyg redan, kan du hyra dem från ett verktyg biluthyraren eller bildelar leverantör. Saker du behöver
Göra tejp
Utility kniv
maskeringspapper
Orbital Sander
Våt /torr sandpapper
Rostskydd
Body filler
plastspatel luftsprutpistol
Kompressor
Primer
färgskikt
Thinner eller förtunning
klar yta
polermedel
Putsduk
Visa fler instruktioner

1

Täck alla metalldelar och andra områden som du inte vill måla med maskeringstejp. Skär kanterna av bandet, där den överlappar den yta du vill måla med en mattkniv så att du får en ren kant. Täcka stora ytor, såsom fönster och stötfångare, med maskeringspapper. Applicera tejpen på papperet där arken överlappar så att de inte blåser sönder när du spraya nära dem.
2

Sand rostiga områden med en planslip och vått /torrt sandpapper. Om metallen har utvecklat bubblor, sand dem platt. Sand kanterna målade områden av färgen har ryckts undan.
3

Spread rostskyddsmedel på alla rostiga ytor med liten pensel som kommer med burken av inhibitor. Låt hämmaren torka.
4

Fyll små hål, bucklor, repor och rostiga områden med spackel. Blanda spackel med härdare som kommer med det, sedan sprida det med en plast spatel. Skrapa bort så mycket överskott som du kan, låt det härda. Sand den platt med planslip, ludd i kanterna in i kroppen för att göra en smidig övergång.
5

Fyll koppen med en luft spruta med primer, anslut sprutan till en kompressor och vrid kompressorn vidare. Spraya primer på hela kroppen spackel, rost och ren metall. Syftet med primern är att skydda metallen och öka vidhäftningen av täckskiktet. En fullt skikt är vanligen tillräcklig. Slipa grundfärgen med 400-grit vått /torrt papper för att skapa en smidig substrat för färgskikt.
6

Häll primer ur pistolen och rengör koppen och dricks med lösningsmedel. Fyll den med färg päls och tillsätt en lämplig mängd thinner eller förtunning. Mängden förtunning beror på materialet och kommer att specificeras på förpackningen. Använd lösningsmedel som rekommenderas för det material du sprutar.
7

Spraya ytan med en jämn horisontell eller vertikal rörelse, överlappande ungefär hälften fläkten bredd på varje pass och lämna en fullständig våt päls när du är klar. Om ytan är fläckiga eller dammigt, håller pistolen lite närmare ytan medan du sprayar. Om ytan droppar eller separerar, backa lite. Håll spetsen pekade jämnt på ytan. Inte båge bort på kanterna.
8

Sand färgen pälsen för hand efter det helt har torkat med 400-grit sandpapper, sedan spraya ett andra skikt.
9 < p> Sand igen, rengör pistolen och spraya två eller tre lager klarlack, om så önskas. Inte alla ytor kräver en klarlack, men det är önskvärt om du vill hand gnugga målgång. Sand mellan lagren av klar yta, men låt den sista unsanded. Rengör vapnet igen efter att du har sprutats sista skiktet.
10

Spread polermedel över nyligen målade ytan efter den sista pälsen helt har härdat. Hand gnugga den med en putsduk för att få en djup, glänsande yta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121650.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.