Auto Detailing Instruktioner

De anvisningar som finns på detalj din bil kan innehålla allmänna riktlinjer om tvätt och vaxning, men gå inte tillräckligt djupt in i processen för att du ska få en riktigt ren bil, inifrån och ut. Detailing innebär grundlig rengöring av inredning, exteriör och motorrummet på din bil. Utan dessa steg, har bilen inte riktigt detaljerad. Interiör

Börja detaljer genom att rengöra insidan av bilen. Ta bort alla skräp och andra föremål som inte hör hemma i bilen. Suga ut alla små skräp och smuts. Använd vakuum bilagor att nå under och mellan sätena, på bäl hålen och runt konsolen och streck områden. En bilaga med en pensel i slutet hjälper till att få dammet ur lufthålen bättre än en detalj borste.

Använd matta och klädsel för att rengöra fläckar på mattan och säten. Om sätena är vinyl eller läder, torka av dem med en fuktig trasa. Torka allt läder, vinyl och plastytor med en skyddande, liksom flytande glas Läder och Vinyl Protectant, med en mikrofiberduk. Rengör insidan av alla fönsterglas med fönsterputs och pappershanddukar. Se till att rengöra vindrutan mycket väl använda en randfri fönsterputs.
Motor

Rengör motorn innan du tvättar bilen så att du kan betala bort alla smutsiga motor rester som kan komma på bilens exteriör under reningsprocessen. Öppna huven och omfatta alla känsliga områden med plastpåsar. Använd gummiband att fästa påsarna. Omfatta områden som distributören, elektriska anslutningar och luftfilter, om den är utsatt för. Spraya motorn med en giftfri avfettningsmedel, som Simple Green. Se till att renare inte har starka kemikalier, eftersom det kommer förmodligen att hamna dränering i marken.

Låt renare att dra i tio minuter. För hårt smutsade områden, kan du spraya mer avfettningsmedel och använd en hård borste för att skrubba ytan. När avfettningsmedel har dränkts, använd en vattenslang för att skölja bort alla delar. Du kan upprepa dessa steg så många gånger som behövs.

Efter sköljning av motorn området, ta bort all plast som täcker och låta motorn torka. Start av motor och tillåta bilen att köra för ungefär tjugo minuter kommer att torka de flesta av motorn. Låt motorn svalna igen och använd en gummi dressing på all plast och gummidetaljer för en glänsande lyster.
Exterior

Parkera bilen i skuggan innan tvätt så att solljuset inte blir ytan varm. Skölj bilen noggrant och sedan använda en svamp och biltvätt tvål att tvätta bilen, som arbetar uppifrån och ned. Tvätta alla ytor, inklusive färg, glas, plast, trim, lister, stötfångare och hjul. Om hjulen är täckta av bromsdamm, kan de vara skrubbas med en mjuk borste och tvål. Skölj bilen från topp till botten och omedelbart torka den med en syntetisk sämskskinn för att undvika vattenfläckar.

När bilen är helt torr, använd en fuktig trasa och rent carnuba vax att applicera ett tunt lager vax. Låt vaxet sitta på ytan i fem minuter eller mindre och sedan polera bort det med en torr bomullstrasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121090.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.