DIY Sodablasting

Sodablasting fungerar på samma sätt som sandblästring till sand och släta jobb färg, finish och ytor på fordon och andra stora objekt. Du kan också använda sodablasting att riva tunna färgskikt. Bakpulver är det mest använda alternativet för sodablasting. Det är billigare än sand och miljövänlig, eftersom den inte skapar farligare kisel damm som sand gör. Sodablasting Materials

För gör-det-själv sodablasting, kan du köpa en sodablaster avsedd speciellt för bakpulver eller liknande soda pulver, men det kommer förmodligen att kosta dig flera hundra dollar. Du kan också köpa kit för att vända en sandblästring enhet till en sodablasting enhet, men dessa kan också kosta uppemot $ 100. Oavsett vilket alternativ du väljer, kommer du att behöva någon typ av högtryckstvätt och våt soda tryck blaster. Du behöver också en kompressor som kan hålla en stadig 65 psi eller högre, tillsammans med en del erfarenhet att arbeta med spränganordningar.

När du handlar för läsk själv, titta på både matlagning soda (i bulk) och blästring läsk som kommer i en hink. Priserna varierar, så får den billigaste läsk som du kan hitta i ditt område.
Process

bära samma skyddsutrustning som du skulle bära med sandblästring, inklusive en sprängning huva. Medan soda inte har samma toxiska egenskaper som sand gör, är det fortfarande mycket irriterande. Den sprängning process kan köra soda i dina ögon och näsa om du inte har rätt redskap. Du kommer också att behöva försegla din sprängning området väl och ha tillräckligt med blast media.

Efter att det första passet med soda blaster, tvätta bort objektet med högtryckstvätt sedan undersöka ditt arbete. Detta kommer att visa dig hur väl läsk fungerar och vilka områden kan behöva en annan effekt eller mer sprängning. Efter det sista passet, kan du lämna pälsen av soda på att erbjuda skydd till fordonet eller föremålet tills du är redo att måla eller klarlack det. När du är klar, tvätta bort läsk eller torka med en fuktig trasa, och sedan rengöra den helt borta med en tvål och vatten blandning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121393.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.