Hur man tar bort lukten av rök från fordon

Rökning i bilen, även med rutorna nere och en arsenal av små gröna luftfräschare träd, kan leda till en unken lukt som dröjer sig kvar i bilen långt efter att cigaretten är borta . Rök klamrar sig fast vid någon yta det kommer i kontakt med och kan vara inte bara obehagligt, men ohälsosamt också. Ta bort röklukt från din bil är enkelt med ett fåtal material och lite know-how. Saker du behöver
vit vinäger
ren trasa
Diskmedel
Ammoniak
Onion
Bakpulver
kaffesump
Visa fler instruktioner

1

Vakuum ut bilen väl, dammsugning i sig kan bidra till att minska lukten. Trasa platser kan lätt rengöras genom att kombinera 1 kopp varmt vatten, 1 dl vinäger och 1 msk. diskmedel i en sprayflaska. Lätt dimma sätena och mattan, och arbeta in den med en ren trasa. Var noga med att "spola" området med en ren, fuktig trasa. Om du har läder eller mocka säten, finns i tillverkarens instruktioner för rengöring. Öppna upp fönstren för att hjälpa saker torkar snabbare, och inte rulla dem tillbaka upp tills allt är helt torrt.
2

Rökrester klamrar sig fast vid glaset, och genom att bli av det du kan klippa tillbaka på kvardröjande doft. För att åstadkomma detta, blanda en del ammoniak till tre delar vatten i en sprayflaska. Spraya lösningen på insidan av bilens fönster och torka bort med skrynkliga tidningar för en randfri glans.
3

Skär upp en lök och lägg bitarna i en skål med vatten . Ställ skålen i bilen och lämna den där över natten, och se till att fönstren är rullas upp. På morgonen, kassera innehållet i skålen och lukten bör minskas kraftigt om inte helt elimineras. En skål med vit vinäger är ett bra substitut om du inte har en lök.
4

Strö bakpulver frikostigt över hela insidan av fordonet och låt det sitta över natten. Bakpulver hjälper till att absorbera eventuella lukter som dröjande i fibrerna i bilens matta eller säten tyg. Dammsug bakpulver bort på morgonen.
5

Fyll strumpor med färska kaffesump och binda upp dem så att kaffet inte kan komma ut, som kaffesump har en tendens att färga saker. Fyll två eller tre strumpor och placera dem runt fordonet för att absorbera lukter. Lämna dem där över natten och kasta kaffe på morgonen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121112.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.