Hur Prep och måla en bil

med din bil professionellt målade kan göra en gammal lack eller karosseri ser ut som ny, men det kommer också att göra en buckla i din plånbok. Måla en bil själv är inte svårt med rätt verktyg och tekniker. Saker du behöver
Slang och vatten supplyCar soapSpongeMicrofiber towelAcrylic lackfärg Bil primer paint100 procent blanda solventClear päls paintPlastic billack coversMasking tapeSteel ull Air måla gunPaint thinnerPaint boothGogglesGlovesRespirator maskHat eller duschmössa
Visa fler instruktioner

1

Tvätta bilen grundligt med vatten och bil tvål. Skölj ordentligt och torka väl med en microfiber handduk så att den inte kommer att lämna handduk urinvånarna bakom.
2

Observera bilens märke, modell, färg och år. Gå till din lokala bilverkstäder butik och köpa en behållare av akryl lackfärg för att matcha den exakta färgen på din bil, en burk på 100 procent blanda lösningsmedel, målarfärg bil grundfärg och en burk med bil klarlack.

3

Parkera fordonet på en sluten garage eller måla monter.
4

skrubba Circularly alla panelerna på din bil som ska målas med stålull pad. Torka bort damm med en microfiber handduk när du är klar. Detta preps panelerna vara absorberande och de kommer att hålla färgen bättre.
5

Cover helt de delar av bilen som du inte vill ha målade med plast billack täcker. Dessa delar omfattar strålkastare, bakljus, inre däcksidan och däck, fönster, sidospeglar, antenner, registreringsskylt, radiator hål. Också pop din huva och placera en bit plast över din motor precis som en försiktighetsåtgärd. Tejpa alla dessa plast täcker på plats med maskeringstejp och vara mycket noggrann med tejp kanterna eftersom det är där färgen kommer att visa.
6

Justera lufttrycket på luften måla pistol till cirka 15 och 20 psi.
7

Läs instruktionerna på grundfärg kan beskriva hur man blandar primer med thinner för att nå den rätta konsistensen för en färg pistol. Fyll måla hållaren på luften måla pistol med mixen. Använd snabb och tillbaka rörelser till tunt belägga bilen med primer. Vänta 15 minuter och upprepa tills det finns tillräcklig täckning på bilen.
8

Rengör din färg pistol helt med thinner.
9

Läs instruktionerna på akrylemalj auto färg kan beskriva hur man blandar färgen med thinner för att nå den rätta konsistensen för en färg pistol. Fyll måla hållaren på luften måla pistol med mixen. Använd snabb och tillbaka rörelser till tunt belägga bilen med primer. Vänta 15 minuter och upprepa tills det finns tillräcklig täckning på bilen.
10

Öppna din färg pistol kan och se till att det är bara en fjärdedel fullt av färg och thinner mix (dumpa extra ut eller göra mer tills det är en 1/4 full). Fyll de sista 3/4 av färgen pistolen kan med 100 procent blanda lösningsmedel. När din första färgskikt är torr (ca 15 minuter) använda denna blandning av lösningsmedel och färg mix att belägga panelen en gång. Använd snabb och tillbaka sprayer att belägga hela panelen.
11

Rengör din färg pistol helt med thinner.
12

Läs instruktionerna för bilen klarlack måla och blanda instruktioner för användning i en luft färg pistol. Häll klarlack mix i din färg pistol. Applicera tre tunna lager till plasten panelen varje 15 minutes.Clean din måla pistol helt med lacknafta.
13

Låt bilen för att torka under flera timmar. Avlägsna plastskydden billack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/120956.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.