Bil Repo Information

Bil repor uppstår när en bilköpare är oförmögen att göra lån betalningar till banken eller återförsäljare som finansieras bilen. Dessa repossessions är ibland kallas "lagligt stjäla bilen tillbaka," eftersom bilen nu ägs av banken, och de utförs av ett repo företag anlitade av banken. Lagar om utmätning varierar enligt stat. Om din bil är att återtas, bör du känna till dina rättigheter och valmöjligheter. Metod

Bilen är återtas av ett företag som specialiserat sig på att återvinna fordon för en bank eller långivare. Banken måste först initiera utmätning genom att kontakta reporäntan företaget och begära sina tjänster. Återtagandet Företaget agerar enligt statliga lagar som styr när och hur det kan återta fordonet.
Lagar

En utmätning kan endast inledas av en bank eller långivare. I vissa fall kommer ett återförsäljaravtal återta ett fordon om den har smittats av finansieringen. I nästan varje stat, är ett återtagande företag inte tillåts komma in ditt hem eller garage för att återta fordonet, men när utmätning begärs av banken, bilen är juridiskt ägs av banken. Det kan återtas från din uppfart, arbeta parkeringsplats eller ens en livsmedelsbutik parkeringsplats - varhelst återtagandet företaget kan få laglig tillgång till fordonet
Stopp Återtagande

Det enda sättet att stoppa återtagande är att göra utestående betalningar på din bil. Om processen redan har börjat, kanske du inte kunna vända det. Du måste kontakta banken och göra full betalning av beloppet förfallet i enlighet med sin politik för återtagande. Banken måste då kontakta återtagande företaget att avbryta reporäntan. Vissa banker kan kräva alla betalningar förfallna mer än 90 dagar att få betalt i sin helhet för att förhindra utmätning, medan andra kan kräva hela förfallet saldo som skall betalas i sin helhet. Det första steget är att kontakta din bank representant omedelbart att försöka arbeta fram en överenskommelse.
Tidsplan

Återtagande lagligen kan ske så snart du missar en betalning, men de flesta banker återta inte bilar det snabbt, eftersom det inte är kostnadseffektivt. Försäljningspriset för den nyligen återhämtat fordonet kommer att vara mycket lägre än saldot betalas i nästan alla fall. Återtagande kostar banken tid och pengar, så banken är mer intresserad av att tjäna ränta på lånet än att sälja bilen.
Återtagande Kostnad

Återtagande kostar banken mindre än $ 1000 i nästan alla fall, och de flesta återbördande avgifter springa omkring $ 350 per fordon. Det inkluderar en $ 50 förare avgift, kostnaden för att återta fordonet och avgifter lagring. Fordonet brukar auktioneras ut på grossist värde efter att det är återbördats genom ett återtagande auktion. Återförsäljare och offentliga köpare kan köpa fordonet.
Credit Reporting

Nästan alla fordon repossessions rapporteras av banken. Detta innebär att din bil utmätning, sena betalningar och lån standard kommer att gå på din kredit post och stanna där i upp till sju år. Din poäng före utmätning och tidigare betalningsanmärkningar kommer att avgöra hur mycket återbördande sjunker din poäng.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100696.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.