Vad händer när du inte kan betala bil betalningar?

Om du inte kan uppfylla villkoren i din auto lån, kommer din bil så småningom återtas. Auto återtagande är en smärtsam process, särskilt om du inte har en annan form av transport att falla tillbaka på. Återtagandet Processen är komplicerad och delas upp i olika faser, såväl som leder in och återhämta sig från en utmätning. Början
p Om du inte kan göra din betalning auto lån senast på förfallodagen, kommer långivaren ta ut en sen betalning avgift till kontot. Lätta samling aktiviteter kan börja, det är inte ovanligt att en långivare att ringa ofta för att diskutera den sena betalningen. I många fall kommer långivaren att försöka fastställa ett datum för utbetalning kan göras.
En månad Bakom

När din auto lån blir 30 dagar efter förfallodagen, den långivare kommer att rapportera sena betalningar till var och en av de stora kreditbyråer: Equifax, Experian och Transunion. Långivaren kommer sannolikt amp upp insamling insatser, förvänta sig mer frekvent telefonsamtal när du blir 30 dagar efter förfallodagen Addera ditt Standardperioden

Vad anses vara. försumliga på lånet varierar mellan avtal auto lån och även från stat till stat, som statliga lagar varierar när det gäller att Standardtider ramar. Generellt betraktas ett lån i standard när det når 90 dagar efter förfallodagen. Vid denna tidpunkt börjar återtagande processen.
Återtagande

Långivaren kommer att börja göra arrangemang för ett återtagande efter auto lån går in standard. Det är viktigt att kommunicera med långivaren under denna process. Svara sitt telefonsamtal,. Inte undvika dem eftersom det bara kommer att göra saken värre

En återhämtning agent (även känd som en repa man) är vanligtvis skickas till anspråk på fordonet. Agenten kommer vanligtvis prova saker det trevligt sätt först, såsom be om dina nycklar. Om du är ovilliga att samarbeta, kan medlet få myndigheter inblandade,. Han kan också bogsera fordonet utan din vetskap
Redemption

Efter utmätning, men innan försäljning av fordonet, långivaren ofta kommer att erbjuda en inlösen. Det kommer att skicka ett brev, meddela dig om det totala skuldbeloppet - vilket inkluderar den förfallna beloppet, ränta, förseningsavgifter och eventuella kostnader som uppstått under återhämtningsprocessen. Om du har möjlighet att betala det belopp, kommer du vanligtvis kunna återta fordonet. Om du inte (den tidsramen kommer att specificeras med kallelsen), kommer långivaren sälja fordonet.
Försäljningspris vs lånesaldon

När Långivaren säljer bilen, kommer nettointäkterna från försäljningen tillämpas mot ditt saldo. Ofta finns det en brist balans. Detta resulterar från grossist fordonets värde är lägre än payoff, upplupen ränta, den sena avgifter och indrivningskostnader. Lagligt, kommer du att vara ansvarig för denna brist balans. I vissa fall kan långivaren utöva det aggressivt, eventuellt lämna ett omdöme. Othertimes, kommer det inte.
Livet efter återtagande

Livet efter återtagande är svårt, speciellt i början. Du kan hitta dig själv utan ett fordon och med en skakig kredit värdering. De flesta långivare kommer inte att ge ett billån för en kund till 12 månader efter en utmätning, men även då processen är svår.

Luta på vänner, familjemedlemmar och kollektivtrafik efter ett återtagande. Din bästa alternativet för att förvärva en ny bil, tills din kredit återupprättas, sparar tillräckligt med pengar för att betala för en full. Om detta inte är ett alternativ, många köper-här-betal-här bil partier erbjuder enkel finansiering, men dessa fordon är ofta dyr och räntorna är generellt hög.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100695.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.