Bil Repo Fakta

Tänk dig att gå ut till din bil eller lastbil en morgon och finna det borta. Det traumatisk upplevelse som händer varje dag att människor som har fallerat på sina auto lån. Beväpnad med ett domstolsbeslut och en bärgningsbil, har banken rätt att återta fordonet och sälja det att återkräva lånets värde. Orsaker

Den främsta orsaken någon förlorar sitt fordon beror på oförmåga att göra månatliga betalningar. Långivaren kan kräva full betalning den dagen ett lån går in standard. Men de flesta långivare tillåter en frist på 10 dagar eller så innan en betalning anses sent. Lån standard är inte den enda anledningen till ett fordon är återtagen. Enligt Federal Trade Commission, kan inte ha försäkring också orsaka en bilist att förlora sitt fordon i vissa stater.
Legal Process

återtagande processen är ungefär som en hem avskärmning. Långivaren måste bevisa det har panträtt på fordonet. Domstolen beviljar sedan en avgift till långivaren. När avgiften är beställt, är fordonets ägare ges flera dagar att bosätta sig med långivaren. Spärr en uppgörelse, är fordonet beslagtas och säljas på auktion. Ägaren måste underrättas om auktionen dagen för att ge honom en sista chans att rädda sitt fordon.

Vissa ägare väljer att frivilligt lämna in sina
Typer vehikeln i stället för att ha ett återtagande agent rycka den. En volontär repa kan spara ägaren några av återtagande kostnader, men han fortfarande förlorar sin bil eller lastbil. Övriga ägare är inte så samarbetsvillig, och återtagande agenten måste hitta bilen och ta den. Statliga och federala lagar mandat en fredlig återbördande. Det är därför en hel del repor uppstår i mitt i natten för att undvika arga ägare.
Effekter

Den mest uppenbara effekten av en repa är förlusten av fordonet och en negativ prägel på ägarens kredit rapport. Men problemen inte alltid slut där. Långivaren kan be domstolen om en brist dom mot ägaren om lånet och återtagande kostnaderna inte täcks genom att sälja bilen. Däremot kan ägaren ha ett försvar av domen om repossessing medlet bryter mot fredliga återbördande lagen.
Förebyggande /Lösning

Det bästa sättet att undvika ett återtagande är att hålla dig uppdaterad om de månatliga betalningar. Om detta inte är möjligt, underrätta banken i förväg av en försenad betalning. Banken kommer ibland ändra förfallodag så betalningen inte blir sen. Men långivare kommer oftast bara göra det en gång under livet av lånet. Ett annat sätt att undvika ett återtagande är att sälja bilen för tillräckligt för att täcka lånebeloppet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100679.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.