Hur lång tid tar en bil Repo stanna på din kredit?

Din kredit rapport är viktigt eftersom det sammanfattar din demografiska uppgifter och betalning historia för olika lån och konton, inklusive billån. Om du hamnar i ekonomiska problem och din bil får återtas det kommer att dyka upp på din kredit rapport för en viss tid. Det är viktigt att veta hur lång tid och att se till att det inte redovisas utöver vad som är tillåtet. Definition

När du får ett billån det är säkrad av fordonet du köper. Detta innebär att långivaren kan ta bilen om du inte gör dina betalningar som överenskommits i lånet dokument. Detta är känt som ett återtagande. Inte bara förlorar du din bil, men du är också ansvarig för skillnaden i det belopp du är skyldig och det belopp som långivaren kan sälja fordonet. Den reposession kommer också att visas på din kredit rapport som en bit av negativ information.
Tidsram

En bil återbördande kommer att stanna på din kredit rapport för sju år. Den Experian kreditupplysningsföretag säger att sjuårsperioden börjar från första brottslighet datum för ditt billån.
Effect

Att ha en bil återbördande på din kreditupplysning kommer att ha en negativ inverkan på din förmåga att få andra lån eller öppna kontokortskrediter. Det kan också ha en effekt på att få ett jobb eller en försäkring. Långivare och andra som granskar kreditupplysningar överväga all information. Däremot kan en ny utmätning har en hel del vikt mot dig eftersom det oftast innebär allvarliga ekonomiska problem.
Extension

Tidsramen kan vara längre om långivaren tar dig till domstol. Om det vinner en dom mot dig, kommer återbördande stanna på din kredit rapport för sju år från dagen för domen.
Impact

En bil återbördande kommer att ha en negativ inverkan på din kredit rapport för hela den period då det fortfarande är på skiva. Men, enligt Experian, den negativa effekten avtar med tiden om du fortsätter att betala dina andra räkningar snabbt och inte köra upp stora saldon på dina konton. När sju år passerar och utmätning tas bort från dina rapporter, kommer det inte längre finnas någon effekt på din rapport.
Uppföljning

Även bilen återbördande bör automatiskt tas bort från din kredit rapport en gång den sjuårsperioden har gått, ibland detta inte kommer att ske. Få en kopia av din kredit rapport från varje av de tre stora kreditbyråer när tiden är slut. Du har rätt till en årlig kopia utan kostnad från Experian, Transunion och Equifax. Om bilen återbördande dyker upp på någon av rapporterna, tvister utmanande uppgifter på grund av att den är föråldrad. Följ upp i 60 dagar för att se till att den har tagits bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100675.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.