Automobile Återtagande Lagar

När en bilägare faller bakdelar på betalningar eller helt enkelt slutar betala, kan den part som innehar lån eller leasing för fordonet utöva rätten att återta det. Hur processen utvecklar sig är mycket likartad i hela USA - dock inte lagar varierar från stat till stat. Det finns en mängd olika saker som kan hända under fordonsindustrin återbördande processen. Återtagande

En borgenär kan återta en bil enligt villkoren i det avtal som undertecknats av ägaren, enligt Federal Trade Commission (FTC). Detta skulle kunna innebära att borgenärerna kunde ta bilen efter en enda betalning eller avtalet kan föreskriva en process som måste följas innan utmätning sker.
Återta

Några kontrakt samt vissa statliga lagar ger en mekanism för bilägare att återta sin övertagna fordon. Detta innebär vanligtvis att betala av återbetalningarna och bli aktuellt med villkoren i lån eller leasing.
Skyldigheter

Om repossessing parten säljer fordonet, den ursprungliga ägaren av fordonet är dock skyldig att betala av resten av lånet om försäljningspriset inte täcker lånet totalt. Dessutom är den ursprungliga ägaren också ansvarig för kostnaden för utmätning, enligt FTC. Vissa stater kräver långivare meddela de ursprungliga ägarna om bilen ska säljas.
Personliga Effekter

De poster som fanns i en bil vid tidpunkten för återtagandet fortfarande tillhör till de människor som lämnade dem i bilen. Långivaren eller arrendatorn som övertagna bilen är ansvarig för återlämnande av alla personliga tillhörigheter.
Funktionsnedsättande utrustning

Vissa långivare och leasers föreskriva användningen av en elektronisk apparat som inaktiverar ett fordon när betalningar på den är försenad. Enligt FTC, är detta inte tillåtet i alla stater. FTC rekommenderar att potentiella köpare eller leasers kontakta statens myndighet konsumentskydd eller en advokat för mer information bör användning av denna enhet ska anges.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100670.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.