Hur de kan utöva rättigheterna Bil Återtagande

När bilen är återbördats, är det inte slutet på historien. Du har rättigheter som du kan utöva i lag. Se till att du är informerad om dessa rättigheter när det handlar om en övertagna bil. Instruktioner
1

Arbeta med kreditgivaren att acceptera försenade betalningar eller ens ändra betalningsdatum. Du kan göra detta skriftligen eller muntligen eller genom kreditgivaren tar dina betalningar utan anmärkning, även om de inte görs på det datum enligt det ursprungliga avtalet. Men, om du standard på detta avtal, är kreditgivaren i sin fulla rätt att återta din bil.
2

Hävda dina rättigheter när ett "brott mot freden" begås när bilen tas trots dina protester , bort från din låsta garage utan ditt medgivande, eller om din egendom skadas i samband med överta bilen. Om ett brott mot freden händer, se till att rapportera det. Beroende på lagarna i ditt tillstånd, kan borgenären behöva kompensera dig eller till och med förlora några rättigheter att samla skillnaden mellan intäkterna från försäljningen av bilen som kreditgivaren, och det som återstår av din skuld. Var noga med att kontakta en advokat för att rapportera sätesbjudning av fred.
3

Se till att du vet vad som händer med din bil när den är övertagen. Enligt lag måste borgenären berätta vad de ska göra med det, om de kommer att sälja den privat eller i en offentlig auktion. Om borgenären vill hålla bilen, kan du kräva att bilen ska säljas, speciellt om det är värt mer än vad som återstår av dina betalningar.
4

Kontrollera borgenären informerar dig om de avser att sälja bilen på en offentlig auktion, för det är inom dina rättigheter att vara närvarande och bud på bilen om du vill. Du bör också informeras om bilen ska säljas privat, så att om du vill kan du betala vad du är skyldig, liksom de kostnader som återbördande företaget när de återtas din bil. Ditt tillstånd konsumentskydd kontor kan hjälpa dig ta reda på vad som gäller i ditt tillstånd i den här frågan.
5

Undersök att ta reda på om kreditgivaren har för avsikt att sälja bilen i ett "affärsmässigt rimligt sätt." Försäljningen bör utgöra ett verkligt marknadsvärde. Om försäljningen är lägre än eller ens långt under marknadsvärdet, kan du skicka ett ersättningskrav till dina fordringsägare, eller ha ett "försvar mot en brist dom."
6

Samla dina ägodelar från bilen efter att den har återbördats. Borgenären får inte hålla dina ägodelar eller sälja dem, så länge de ägodelar inte inkluderar en stereo eller ett skumt. Om borgenären inte tillbaka dina ägodelar, har du rätt att gå till en advokat och begära ersättning.
7

närvara vid rättegången bör kreditgivaren besluta att stämma dig för brist, som är skillnaden mellan vad du är skyldig och vad kreditgivaren kan få när de säljer bilen. Om det fanns en sätesbjudning av fred när bilen var återtas, skulle detta vara ett bra tillfälle att göra domstolen medveten om vad som hände. På detta sätt kan du ha ett försvar mot bristen borgenären kräver att du betalar. Kontrollera att du har en advokat närvarande.
8

Meddela myndigheterna om bilen är återbördats efter att du deklarerar konkurs. Konkurs innebär att gäldenären är skyddad och alla försök att återta din bil skulle kränka en "automatisk vistelse" på din, eller någon som försätts i konkurs, skulderna. Skriv till Consumer Response Center om du har några klagomål mot kreditgivaren. Du kan också lämna passa eller kontakta din delstatens överåklagare.
9

Läs igenom informationen om utmätning på din kredit rapport. Om det finns några inkonsekvenser, kan du rapportera dem och få dem bort från din kredit rapport.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100650.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.