Om återtagande av bilar

cirka 1,5 miljoner fordon återtas varje år av borgenärer när bilens ägare standard på lånet. Enkelt uttryckt är fordon återbördande när en borgenär tar en bil tillbaka eftersom de tror att du inte kommer att uppfylla din skyldighet att betala din kvarvarande skulden. Lånet ska vara standard för att ta bilen, men definitionen av "default" varierar stort beroende på ordalydelsen i avtalet och staten försäljningen gjordes i. Fakta

borgenärer lagligt tillstånd att återta en bil för tillfället ägare anses vara standard. I vissa fall är endast en dag sent på betalning kan utgöra försumliga på lånet. I allmänhet, kan borgenären komma in på din egendom för att ta bilen utan att meddela dig i förväg, men kan inte "bryta freden." Detta innebär att de inte kan använda våld eller hotar att använda våld, och i de flesta stater, kan de inte ta en bil från ett stängt garage.
Missuppfattningar

När man står inför en bil lån som överstiger värdet av fordonet, kan det verka som en bra idé att låta en frivillig återbördande - huvudsak bilen återlämnas till borgenären. Dock är lånet inte avslutas när bilen tas. Istället är bilen auktioneras ut, ofta för långt mindre än dess verkliga värde, och du fortfarande är skyldig skillnaden mellan vad bilen såldes för och det belopp du skyldig på bilen. Du är kvar med en betydande skuld och inte längre har bilen.
Riskfaktorer
p Det finns flera faktorer som gör framtida återbördande av en bil mer sannolikt. De flesta av dessa kan kontrolleras, men bara innan bilen faktiskt köpt. Långfristiga auto lån och lån som gjorts utan handpenning är försummat oftare. Ofta sker detta på grund av att köparen inte kunde verkligen råd med bilen de valde att köpa. Andra frågor som kan leda till en bil som återtas inkluderar en hög bil betalning, bristande nödsituation eller sparande buffert och köpa en opålitlig bil som kan behöva större reparationer innan lånet betalas av.
Effekter

ha din bil återtas kan orsaka allvarliga skador på din kreditvärdighet. Repossessions listas på din kredit rapport för sju år från den tidpunkt då lånet blev brottsligt, även om du betala av resten av lånet. Det kan vara mycket svårt att få lån, inklusive en annan auto lån, om det finns ett återtagande i din kredit historia. Även om du har möjlighet att få ett lån, kommer det med största sannolikhet ha en mycket hög ränta. I vissa stater, om resten av skulden inte betalas ut, kan din lön ska garneras.
Funktion

Auto lån är säkrade lån, ungefär som bolån. Detta innebär att bilen inte riktigt hör till dig tills den betalas ut. Istället anger avtalet att det kommer att bli din när du har betalat den utestående skulden. Bil repossessions för att hindra folk från att få auto lån, vägrar att betala och hålla bilen. De fungerar också som en slags försäkring mot lånet inte betalas ut. Även intäkterna från auktionen av övertagna bilen är sällan tillräckligt för att täcka hela skuldbeloppet, erhåller borgenären en viss ersättning för den återstående skulden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100663.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.