Svenska Bil >> Bil Lån Finansiering >> Auto lån >> Content

Hur man beräknar Utdelning Auto Loan

Auto lån är säkrade låneprogram. Därför, för att helt släppa collateralized kvarstad på en bil, måste du betala ett lån i sin helhet. Beräkna en payoff kan vara lite komplicerat, men lyckligtvis långivare kan ge korrekta payoff uttalanden också. Men det är bäst att förstå processen så att du vet att det är inte ett fel i långivarens beräkningar. Saker du behöver
Auto lån pappersarbete
Auto lån uttalande
Visa fler instruktioner
1

Använd följande formel för att beräkna en manuell payoff: M = P ( J /1 - [1 + J] ^-N). Använd följande variabler: M = månatlig betalning, P = lånebeloppet, J = intresse i decimalform, ^ = exponent, och N = löptid av lån (i månader). Dela upp räntan med 1200 för att få intresse i decimalform.
2

Ange de relevanta villkoren för ditt lån i formeln. Till exempel, om du hade en $ 20,000 bil lån för 60 månader vid 6percent intresse, skulle din formel se ut så här: M = 20,000 (0,005 /1 - (1 + 0,005) ^ - 60). Så, för detta lån, skulle den månatliga betalningen vara $ 386,60.
3

Multiplicera den månatliga betalningen siffran med de totala återstående månaderna på auto lån. Till exempel, om du har gjort 14 på varandra följande betalningar på en 60-månaders lån, skulle du behöver bara multiplicera den månatliga betalningen siffran med 46.
4

Kontakta din långivare och fråga om det finns någon aktiverade räntor på lånet. Aktiverade räntan uppkommer oftast om du har varit sent på betalningar. Denna siffra måste läggas till den siffra som beräknats i steg 3.
5

Begär ett officiellt payoff uttalande från din långivare. Se till att din beräkning matchar långivarens beräkningen. Om det finns några avvikelser, se till att ringa ditt lån officer att granska payoff uttalande. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-loans/100589.html

Previous:
Next:

Auto lån

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.