Svenska Bil >> Bil Lån Finansiering >> Auto lån >> Content

Hur man förbereder pappersarbete att ta över en bil betalning

Övertagande någons bil betalning är inte lätt. I de flesta fall kommer det att vara otillåten av banken. Banken gjorde en överenskommelse med köparen och det fullt avsikt att hålla nämnda avtal intakt. Det enda fall där en bank kommer att överväga att låta någon annan ta över bil betalningar är om han har A + kredit och en stellar betalning historia. Som ett alternativ, kan du och den ursprungliga ägaren upprätta din egen bindande avtal. I detta fall är avtalet endast mellan dessa två parter --- banken är ur det --- och billån kvar i den ursprungliga ägarens namn. Det beror på att banken äger titeln tills lånet betalas av. Instruktioner
1

Kontrollera med banken för att se om lånet pappersarbete kan överföras till den nya ägarens namn. Om ja, kommer det att finnas något behov av ett separat avtal mellan "säljare" och "köpare." Banken kommer att hantera pappersarbetet. Om nej, fortsätt till steg 2 för att börja skriva upp dina papper.
2

Skriv fullständiga namn och adress för varje part i toppen av avtalet. Kontrollera uppgifterna med statligt utfärdat identifiering. Om du är den ursprungliga ägaren, behålla en kopia av den nya ägarens ID på fil med avtalet. Addera 3

Beskriv avtalet i termer som är lätta att förstå. Den ursprungliga ägaren är i kraft försäljning (eller, på ett sätt, leasing) här bilen till den nya ägaren till priset av de månatliga betalningar som fortfarande är skyldig på bilen. Bilen kommer att vara i den nya ägarens besittning och med det datum som avtalet undertecknats.
4

innehålla tydlig information om vad som kommer hända om det är ett allvarligt och kostsamt problem med bilen, eller Bilen kan inte köras. Det inkluderar en situation där bilen bogseras och kan endast frigöras av ägaren. Kommer den nya köparen ska kunna säga upp avtalet? Kommer de två parterna dela reparation eller bogsera kostnader? Eller kommer den nya köparen ansvara för allt? Inkludera en handlingsplan om den nya bilen ägaren beslutar att sluta göra betalningar. Vad kommer den ursprungliga ägaren måste göras om bil betalning avtalet bryts? Kommer bilen återtas?
5

Skriv in den exakta bil betalning som ska göras och det datum då det kommer att vara beroende. Inkludera eventuella förseningar som kommer att bedömas.
6

Diskutera försäkringsfrågor. Eftersom bilen kommer att finnas kvar i ägarens namn, kommer försäkringen måste vara i både den ursprungliga ägarens och nya ägarens namn. Var noga med att klargöra att den nya ägaren kommer också att ansvara för utbetalningarna bilförsäkring.
7

Skriv in hur den nya bilägaren kommer att göra betalningar. Kommer de betalningar skickas till den ursprungliga ägaren, som kommer att vara ansvarig för att betala banken, eller kommer den nya ägaren att vara ansvarig för att betala banken direkt? Hur kommer direktstöd spåras?
8

Tydligt skriva att när bilen lånet betalas ut och titeln skickas till den ursprungliga ägaren, kommer den person som tog över bil betalningar har titeln omedelbart överfördes till hans namn. Detta är nyckeln eftersom, enligt titeln, är den ursprungliga betalaren fortfarande ägare och han kunde mycket väl lagligt hålla bilen om denna klausul inte ingår i pappersarbete.
9

underteckna avtalet närvaro av en notarie för att kontrollera att båda parter accepterar villkoren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-loans/100535.html

Previous:
Next:

Auto lån

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.