Svenska Bil >> Bil Lån Finansiering >> Auto lån >> Content

Hur man skriver på räntan på ett billån

Bil lån är ofta den största kostnaden för konsumenter, efter bostäder. De flesta billån är sluten låneavtal som påbjuder en stor månatlig betalning varje månad. Detta krävs för att snabbt för att minska en betydande balans på underlag för avskrivningar. Men om du använder din bil i affärssyfte, kan du skriva ut en procentandel av auto intresse. Saker du behöver
årliga auto ränta
Visa fler instruktioner
1

Kontakta din långivare auto lån. Be om en amorteringsplan för din befintliga billån. Detta kommer att visa amorteringar och räntor betalningsuppgifter från månad till månad och år till år. Lägg upp de totala räntekostnaderna för hela året. Skriv ner denna siffra.
2

Beräkna procentandelen du kan dra av. Om bilen enbart används för yrkesmässigt bruk (som är, måste du ha en egen bil, också), kan du dra av 100 procent av räntan. Om du använder bilen för personliga resor också, måste du beräkna procent. Till exempel, om du betalat $ 3900 i ränta och använde bilen 65 procent av tiden i affärssyfte, kan du dra av $ 2535 för detta intresse.
3

Använd IRS Form 2106, anställd kostnader i näringsverksamhet, att lägga dessa avdrag till dina skattedeklarationer. Lägg den ränta du kan dra av på summan av kostnader som anges från raderna 22 till 29 (andra fordon kostnader som olja kostnader, körsträcka och reparationer). Sätt denna slutliga beloppet på rad 1.
4

fil Form 2106 med resten av dina deklarationsblanketter. Inkludera kopior av all dokumentation (avskrivningstid för billån, total ränta). Överlämna dessa handlingar till din revisor för arkivering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-loans/100584.html

Previous:
Next:

Auto lån

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.