Hur man beräknar en Residual MF på en leasingavgift

Bil leasingavgifter beräknas annorlunda än om du finansiera en bil för köp. Till exempel, istället för att ta hänsyn till den månatliga räntan i sig, anser du att "pengar faktor" (MF), vilket är en särskild procentenheter auto finansiella proffs använder för att uttrycka värdet av hyresavtalet. Bilens "restvärde" (RV) är också viktigt, även en procentsats, representerar detta värde hur mycket av bilens värde kommer att förbli vid slutet av hyresperioden. Räkna båda dessa värden är extremt lätt och hjälper dig att avgöra om leasing en bil är ett bättre värde än att köpa en. Instruktioner
1

Betrakta den månatliga räntan på bilen som du är intresserad. Du hittar den här i en annons eller skaffa det från återförsäljaren eller en bank. Dividera detta antal med 2,400 för att få ditt MF. Till exempel, om din ränta är 4,8%, skulle dina pengar faktorn vara 0,0020.
2

Bestäm bilens monetära RV. På begäran, kommer din återförsäljare ge dig RV uttryckt i procentandelar. Konvertera procentsats till en decimal, sedan multiplicera det med bilens fullt pris. Till exempel, om RV på din bil är 60% och dess MSRP är $ 20.000, är ​​dess monetära RV $ 12.000.
3

Express räntebeloppet som finns i varje månatlig betalning genom att lägga till bilens pris och monetära RV tillsammans och multiplicera summan med MF. Med samma exempel i steg 2, en bil med en MF på 0,0020, MSRP av $ 20.000 och monetära RV på $ 12.000 är räntebeloppet 0,0020 x 32.000, eller $ 64 per månad.
4

Jämför detta värde till din fulla månatlig betalning i form av en procentsats. Till exempel, om din månatliga betalning för exempelvis bilen är $ 350, är ​​18,2% av varje månatlig betalning ränta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/auto-leasing/94805.html

Previous:
Next:

auto leasing

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.