Faktorer som påverkar bilförsäkring

När du ansöker om bilförsäkring, ser ett företag på en mängd olika faktorer för att bestämma hur mycket du ska betala. Några av kriterierna är uppenbara, såsom din körning historia och kriminalregistret. Men några av de andra faktorer försäkringsbolagen anser kommer att överraska dig. Kön och ålder

Unga, ogifta män har mycket höga försäkringspremier eftersom de är mer benägna att vara inblandade i olyckor, säger Illinois Department of Insurance. De fördomar mot unga, ensamstående män kan tyckas orättvist, men det finns betydande bevis för att backa upp det. Dr Stanley Schuman, en vetenskapsman som genomfört en studie av unga manliga förare för University of Michigan, konstaterade att denna grupp orsakade en tredjedel av alla dödsolyckor. För män, roterande 25 och att gifta sig är två saker som kommer nästan säkert minska dina betalningar bilförsäkring.
Credit History

Sökande med god kredit poäng kommer att få lägre försäkring priser, säger New York State Insurance Department. Enligt Kimberly Lankford, en bidragande redaktör för Kiplingers Privatekonomi, är förhållandet mellan de två inte bygger på försäkringsbolag fruktar att utbetalningar kommer att vara sent eller missade. Människor med låg kredit värderingar är mycket mer sannolikt att vara inblandade i olyckor. Försäkringsgivare tror dessa kunder är mer benägna att lämna försäkringsfordringar.
Yrke

vad du gör för en levande har en stor inverkan på dina försäkringspremier, enligt en 2007 artikel från Reuters nyhetstjänst. Fotbollsspelare, komiker, biodlare, och försäljare telefon var bland dem som anses mer sannolikt att vara inblandade i en olycka. Som ett resultat, betalade dessa yrkesgrupper en högre försäkring skattesats. Samtidigt var sekreterare, naturforskare, chaufförer, och försäkringsgivare bedöms ha en betydligt lägre risk för att vara i en olycka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-insurance/car-insurance-companies/94173.html

Previous:
Next:

Bil försäkringsbolag

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.