Hur man gör en Chevy 427 från en Chevy 402

Chevy 427 är en mångsidig big block motor, en av de mest produktiva av muskel bil eran i slutet av 1960 och början av 1970. Den 427 har drivs många klassiker, bland annat den legendariska Camaro och Impala, tillsammans med vardagliga fordon såsom halv-tons lastbilar och sedaner passagerare. Den 427 ger Hot Rod entusiaster med funktionell kontrast mellan big block makt och bruksbil ekonomi. Men på sin mest grundläggande, är en 427 konstruerad av den allmänt tillgängliga 396/402 Chevy motorblocket, vilket gör det till en enkel uppgift att konvertera en 402 till en 427 eftersom de nödvändiga delarna är vanliga och lätta att hitta. Saker du behöver
Momentnyckel ½-tums och 5/8-tums Ratchet set
Kolvring Tool Review Cylinder mätning bromsok
Five-tums stavar
427 kolvar
427 vevaxel
Cylinderdiameter kvarn
Cylinder finslipa Tool Review PRYDNAD Tool Review Ny frysa pluggar
Visa fler instruktioner
Förbereda 402
1 < p> Riv ner 402 motorn till den nakna blocket. Märk varje bult, notera där det hör hemma på den monterade motorn. Du kommer att behöva dessa skruvar för modifierad motor.
2

Har den nakna motorblocket hot-tanked och magnafluxed av en mekanisk verkstad för att säkerställa att blocket är helt ren, avfettad och fri från smuts, damm och andra partiklar, såväl som fria av missbildningar och defekter. Den Magnaflux processen utförs efter en varm tank bad att inspektera blocket för eventuella frakturer eller skevhet.
3

Montera alla de nya delarna av 427 för installation på ett ställe. Tryck beslagen i kolvarna och fäst kolvstänger. Använd verktyget kolvringen att klämma nya kolvringar i spåren under kolven huvuden. Även nya vevaxlar är oftast klar att använda direkt ur lådan, har vevaxeln balans kontrolleras före installation. En verkstad kan göra detta.
Fräsning av Bore
4

Bore ut varje cylinderhuvud till 4,25 inches med cylinderloppet kvarnen. Den största skillnaden mellan en 402 och en 427 är något mindre än 0,33 av en tum. Eftersom bruket tråkar ut varje cylinder, använd kallt vatten och fett för att hålla cylinderväggarna från sprickbildning.
5

Hone varje cylinder med ett heningsverktyg att jämna ut cylinderväggarna. Den hening säkerställer att varje cylinder kommer fungera på sin högsta kapacitet.
6

Använd bromsok för att mäta varje cylinder väggen. Kontrollera hålet mätningen på flera punkter från toppen ner i varje cylinder, för att säkerställa att det nya hålet är en enhetlig 4.25 inches.
Montering av den nya 427
7

Installera 427 vevaxel i motorn. Sedan installera nya kolvar och stänger, fästa en i taget till vevaxeln.
8

Vrid vevaxeln för att kontrollera att alla kolvarna röra sig fritt men ändå krama cylinderväggarna. Kontrollera att varje kolv stiger precis tillräckligt under dess rörelse utan surrning ovanför kanten av cylindern. För att göra detta, placera trall verktyget längst upp i cylindern, strax ovanför kanten när varje kolv är på den högsta punkten av sin resa i cylinderväggen.
9

Vridmoment de viktigaste skruvarna längs undersidan av vevaxeln till 25 ft. /lbs. per kvadrattum. Sätt den bakre huvudpackningen, fäster de främre och bakre omslag församlingar, och de nya pluggar frysa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92136.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.