Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man installerar ett Ghia Headliner

En Karmann Ghia Coupe var en liten bil som tillverkas av Volkswagen under 1960. Detta fordon använder en vinyl topp som ett tak och headliner för fordonet. Byta headliner är svårare än med vissa andra fordon eftersom du måste ta bort glaset innan du kan installera en ny headliner. En serie klämmor och användningen av en värmepistol kommer att göra installationen av den nya innertaket gå smidigare. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Flathead skruvmejsel
Brukskniv
Headliner vinyl
Värmekanon
Chalk Måttband
Headliner bågar
Headliner skruvar
fjäderklämmor
Pensla på lim
Visa fler instruktioner
1

Lossa skruvarna måltiden trim bitar på plats runt alla fönster och dörrar. Använd en skruvmejsel för att frigöra gummigrepp håller tillbaka vindrutan och kvartsbilder panelen på plats. Försiktigt pop ut fönstren för att exponera kanter headliner.
2

Peel den ursprungliga headliner bort av taket. Vik den nya headliner och lägg det i solen ett par timmar för att göra vinyl mer flexibel.
3

Lokalisera mittmärket på headliner. Mät avståndet från ytterkanten till centrum. Använd denna mätning för att markera de främre och bakre mitten av taket där den främre och bakre mitten av headliner kommer att vila med krita.
4

Skjut de två korta metall bågar i framsidan av headliner . Skjut den långa metall rosett på baksidan av innertaket. Skruva bågar i lämpliga metallflikarna på taket. Det kommer att finnas tre hål i varje flik för bågar att fästa. Skruva bågar till flikarna med en stjärnskruvmejsel.
5

Dra headliner hårt mot framsidan av vindrutan. Använd fjäderklämmor för att fästa headliner på vindrutan förlängning. Fäst baksidan av innertaket till baksidan förlängning på samma sätt. Kläm sidorna efter fastspänning fram-och baksidan. Använd värmepistol för att göra vinyl lättare att sträcka.
6

Dra bort en klämma åt gången, och tillämpa en linje av lim under innertaket för att fästa den på ramen av taket. Applicera ca åtta inches av lim åt gången. Byt klämmorna efter tillsats av lim. Låt limmet torka i två timmar, eller över natten.
7

tillbaka tillbaka vindrutan och bakstyckena kvartalet. Använd skruvmejsel för att sätta tillbaka de gummi bitarna kring fönstren. Koppla klämmorna från fodret. Skruva metall trim bitar på plats runt fönstren och fordonets sidor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91060.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.