Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

1972 Triumph Spitfire specifikation

År 1972 var Richard Nixon den första amerikanske presidenten att besöka Kina. Sally Priesand blev den första kvinnliga rabbinen, och simmaren Mark Spitz slog ett världsrekord genom att vinna sju OS-guld. Under samma år Triumph Spitfire bländade sportbil entusiaster med sin innovativa prestanda och redesign. Mått, Kaross, The Spitfire Chassi

ursprungligen designad av Giovanni Michelotti 1957. Det gick igenom tre revideringar efter han avgick. År 1972 dök Michelotti från sin pensionering för att helt uppgradera Spitfire. Hans redesign blev känd som "Mk IV" som anger att det var den fjärde i serien. Den tillverkades med en främre ände med en fyrkant-svans stil. Jämfört med tidigare modeller, har bilen en snygg, aggressivt utseende. År 1972 blev Spitfire tillgängliga för första gången som en hardtop "saloon" sedan. Den vägde in på £ 1720. med en total längd på 149,2 inches och hjulbas på 83,1 inches. Det var 58,3 inches bred och 47,6 hög, med en liten markfrigång endast 5,1 inches.
Motor och transmission

sportbil tillverkades med en fyrväxlad manuell växellåda med en undre växel sychromesh. Motorn var en 1,3 liters, 79,087 cubic inches med en in-line, duell förgasare. Den hade en enkel överliggande kamaxel (SOHC) fyra cylindrar, två-takts sida och ventiler ärm med en överliggande intag avgas för höga prestanda.
Prestanda
< p> Den här bilen, som används i Europa för racing, kan accelerera från 0 till 60 miles per timme i 10 sekunder, med en toppfart på 97 miles per timme. Det hade kuggstångsdrivna styrning, fram-och bakhjulsdrift med främre och bakre oberoende fjädring. Det presenterade också spole, semi-elliptiska bladfjädrar och en krängningshämmare. Bromsning utfördes med främre och bakre ABS (låsningsfria bromssystemet.) Addera Trivia

Triumph Spitfire var med i filmen scener för "Cannonball" med Burt Reynolds och tv-program "The Protectors", "The Brady Bunch" och "The New Avengers." Collectible formgjutna metall modeller av Triumph Spitfire producerades av tillverkaren Vitesse.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90703.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.