Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Tvådörrars Ford bilar av 1970

På 1970-talet ingick populära två-dörrars bilar lyxen Eldorado, Riviera, sportig Monte Carlo, den talrika Dart, Runners Road och Cordobas Chrysler byggt. Ford, också bidragit till att popularisera coupe. Vissa bilar, som Mustang, har visat sig framgångsrika - andra, som Pinto, var inte så lyckligt. Torino GT

Torino GT var en kritisk framgångsfaktor när Ford introducerade det 1970. Enligt Dearborn Classics hemsida, som heter Motor Trend Magazine den bil av året. Det lekte en Hurst fyra-växlad manuell växellåda. Det presenterade också möjlighet gömställe strålkastare infördes på många bilar med 1968 års modell. När du körde, skulle strålkastarna visa, eftersom de flesta lagar kräver. När du stänger av din bil, skulle strålkastarna gömma igen. Addera Gran Torino

1972-77 Gran Torino var den uppdaterade versionen av Ford Torino GT. Enligt Dearborn Classics, var detta en mer futuristisk design. Ett inslag var en valfri fyrväxlad Hurst växellåda. Denna bilens berömmelse kommer från sina dagar som bilen används i "Starsky and Hutch" TV-serie.
Pinto

År 1971, Ford Pinto gjorde sin debut i utställningslokaler över hela USA. Det var inte en trafiksäkra bil. Enligt Engineering webbplats, om en förare var att få en träff från ett fordon som färdas på bara 30 miles per timme, skulle det vara tillräckligt genomslag för att rippa röret tanklocket bort från tanken, vilket orsakar gas att omedelbart plaska under bilen på vägen. Allt det skulle ta att få en brand skulle vara en mycket varm dag, en cigarett eller någon annan värmekälla inifrån bilen. Den Pinto själv skulle spränga, ibland lämnar de åkande att brinna till döds.
Maverick

Maverick var en av Fords framgångar i tvådörrars marknaden. Enligt Ford Maverick hemsida, kom det in 1969 som en 1970 modell. Ford ändrade sin motor ett antal gånger. En 170 cid motor drivs de första Mavericks som rullade av linan. Januari 1970 såg 250 cid 6 motor läggas - i december det året, hade köparna möjlighet att en 302 V8. År 1973, blev skivbromsar tillgängliga. Som Murilee Martin, redaktör för Sanningen om bilar, påpekar, var Mavericks lätt att reparera, eftersom de delade sina delar med andra Fords.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90846.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.