Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Willys Jeep Original Colors

Den ikoniska Willys Jeep var en amerikansk favorit i många år och är föregångaren till dagens populära jeep varumärke som numera ägs av Daimler Chrysler. När det var första massproducerade för den civila marknaden, kom det i utvalda färger. Fler färger tillsattes som efterfrågan ökat. Klassisk bil samlare ser typiskt för ett original eller återställda Willys Jeep att komma i dessa specifika färger. 1945 och 1946 modeller

Fem färger av Willys Jeepar producerades 1945 och 1946. De inkluderade Betesmark Grön, Normandie Blå, Michigan Gul, Harvest Tan och Harvard Röd. De färgnamn var ett tecken på den tidsperiod, särskilt Normandie Blå, så uppkallad efter de senaste striderna utkämpades utomlands i Frankrike.
1947-1949 Models

1947 tre fler färger infördes till lineupen. De ingår: Picket Gray, Luzon Röd och Princeton svart. Michigan Gul och Normandie Blå hölls genom denna övergång, men Harvard Röd, Betesmark Grön och Harvest Tan var pensionerad. Willys Jeep Färg

För
Militär Issue Samlare söker giltig Willys Jeepar som användes för militär personal, var färgerna Ljusgrön, Mörkgrön, jord Gul, Jord Röd, Field Drab, Olive Drab, Forest Green, White, Earth Brown, Black, Woodland Grön och Marine Corps Grön .
Restaurering

Samlare som vill återställa sina Willys Jeepar kan utnyttja färgmatchning formler anges i avsnittet Referenser. För att behålla den övergripande värde och estetik i Willys Jeep, är det starkt rekommenderat att någon restaurering och måla arbete återstår så original som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90772.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.