Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur återställer jag en 1967 Chevelle?

Den 1967 Chevy Chevelle är en populär klassisk bil som drar samlare och konservatorer med sina rena linjer och allmänt tillgängliga delar. Enkelheten i dess design ger ett brett spektrum av anpassning och alternativ modifiering, men ett nummer-matchande lager restaurering är en av de vanligaste - och värdefulla - vägar att gå. Processen är tidskrävande, men en omfattande restaurering kan vara ett roligt projekt som i slutändan betalar stora utdelningar på vägen. Återställa en 1966 Chevelle är extremt komplex, men en kort översikt över varje segment kommer att hjälpa dig att konceptualisera processen. Saker du behöver
Full Hylsnyckelsats i standard ersätter mätning
kroppsdelar
Paint och sandning
Motor och transmission ersättare
Momentnyckel
ersätter huvudcylinder
Ny inredning kit inklusive mattor och headliner
Seat reupholstery kit
Visa fler instruktioner
Body Work, Trim och interiör
1

Inspektera kroppen för rost och röta. Titta på de platser som är mest eroderade såsom fälgar av golvplattan, under mittkonsolen, i bagageluckan pannan, längs fender räls och nära hjulhusen i främre och bakre paneler kvartal.
Sida 2

Identifiera varje problemområde med kroppen, inklusive bucklor, dings, några fläckar som kan ha Bondo, och eventuella saknade bitar av krom eller plåt.
3

Ta kropp bort av ramen om du vill utföra en fullständig återställning. Detta gör att du lättare sand, förbereda och måla varje panel av kroppen utan att oroa dig över-spray på chassit eller i inlandet.
4

Byt mattor, headliner och sits för en fullständig återställning. Instrumentpanelen kan ha betydande slitage och försämring samt. Detta kommer att kräva en specialist för att konstruera en egen streck från scratch.
Motor och Drivlina
5

Reparera eller byt ut motorn om den körs dåligt eller om det är obrukbar. För ett tal-matchande restaurering, ägna särskild uppmärksamhet åt de reparationer som utförs, eftersom legitimiteten i matchen kan äventyras genom installation av vissa eftermarknaden delar.
6

bort och inspektera överföring till se till att den fungerar ordentligt. Inspektera drivaxeln också, men i de flesta fall kommer det att vara i bästa skick.
7

Ersätt alla ledningar, bränsle och bromsledningarna, tillsammans med alla de tillbehör som drivs bort av motorn . Dessa inkluderar vattenpumpen, generatorn, servopumpen (om sådan finns) och luftkonditioneringen kondensor.
Fjädring och Rear End
8

Installera en ny främre klämma för enklast restaurering. En splittrad hållning att uppdatera främre hjulupphängningen är möjligt, men tidskrävande och i slutändan dyrare.
9

Ta bort den bakre differentialen för att inspektera tillståndet för de bakre ändkugghjul. Leta efter slitage, eller för trasiga kuggar. Dessutom, kontrollera tillståndet och rakhet av bakaxlarna.
10

Byt ut huvudcylindern, tillsammans med bromstrumman och kuddar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91061.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.