Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Skillnader mellan Buick Regal & Buick Grand National

Imponera på dina vänner kan entusiasten genom att ge dem lite Buick bil historia och berätta skillnaderna mellan Regal och Grand National - eftersom de kanske inte vet själva. Den Buick Namnet skapades av General Motors, och varumärket var tänkt att producera bekväma lyxbilar. Det har utvecklats genom åren för att producera mer än bara lyxbilar. Året

Buick Regal debuterade 1973. Buick Grand National gjorde sin debut utseende 1982. Det var tänkt att släppas under 1980, och med alla "Star Wars" hype på tiden, tjänade GN smeknamnet "Darth Vaders bil." Grand National är en avkomma av Regal. Den GN anses vara en andra generationens Regal. GN släppte inte en bil i 1983, men återvände 1984. År 1987 var GN kallas GNX. Detta var GN sista tillverkningsår. Buick Regal har överlevt genom åren, och är fortfarande runt tack vare Kina och Nordamerika. Den senaste Regal på marknaden är 2012 Buick Regal GS.
Color

När Buick Regal först dök upp, var de målade alla svarta. Grand National debuterade med en silvergrå färg. På den tiden var detta ett säkert sätt att skilja mellan de två modellerna.
Typ

Regal var avsedd att konkurrera mot Oldsmobile s Cutlass Supreme. Den Regal var ursprungligen en två-dörrars coupé avsedd att överskrida Buick ursprungliga raden av lyxbilar. Grand National var avsedd att vara mer av en sportbil. Det var faktiskt döpt efter NASCAR Grand National racing serien.


Motorer, Hästkrafter och andra funktioner från 1978 Buick Regal kom utrustad med en 3.2L V6-motor med automatisk överföring. 1982 års Grand National hade en 4.1l V6 motor med 125 hästkrafter, och det fanns en turboladdad version med 175 hästkrafter. En av downfalls av Regal var att den lidit av en svag fjädring och hade små däck och hjul. Den turboladdade Regal och GN åtgärdat dessa problem. Genom 1984, hade GN gått upp till 200 hästkrafter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90763.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.