Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur du återställer Air Cleaner

Luftrenaren är en av de mest framträdande dragen i ett fordons motor, särskilt om det är en klassisk amerikansk bil med en V6 eller en V8. Luftrenaren är monterad på toppen av förgasaren i centrum av motorn och håller luftfiltret. Om du återställer en bil, är det troligt att luftfiltret ska behöva återställas också, vilket innebär att ta bort och måla den. Saker du behöver
Paint strippa eller blästring monter sprit kommenterar: Mineral
Luddfria handdukar
Primer
Sprayfärg
Visa fler instruktioner
1

bort luftrenaren från motorn. De flesta luftrenare har hållit på med en skruv eller en bult placerad på toppen av renare.
2

Skala av gammal färg och rost från luftrenaren. Detta kan göras på ett par olika sätt. Du kan använda en kemisk stripper, i vilket fall du bara tillämpa strippa, vänta på att färgen på bubblan och sedan torka bort det med en trasa och stålull för svårare områden. Du kan också media blast luften renare för att ta bort målet.
3

Använd tryckluft för att avlägsna partiklar ur sprickorna och på ytan av luftrenaren.

4

Rengör luftrenaren med sprit för att avlägsna alla spår av olja eller rester. Detta är en viktig aspekt av målningen processen, eftersom en ren yta att främja lackvidhäftning.
5

Primer luftrenaren. Många luftrenare inte grundmålad från fabrik, men detta kommer att hjälpa färgen följa och ger ett extra lager av skydd till ytan av luftrenaren. Spraya på ett lätt damning och låta färgen torka för minut eller så. Applicera 02:58 tyngre rockar i en smidig och tillbaka sätt. Se till att du inte spraya så mycket att du orsakar primern att köra.
6

Låt primern torka i minst en timme innan du applicerar färg till luftrenaren.

7

Bestäm den ursprungliga färgen på luftrenaren. För att korrekt återskapa en luftrenare, måste du använda rätt färg för det. Konsultera en bok om att återställa ditt fordon för att ta reda på vad den rätta färgen är.
8

Spraya på ett tunt lager av sprayfärg. Låt det torka i en minut eller så och sedan tillämpa tre till fyra fasta rockar, vänta 30 minuter eller så mellan skikten för att färgen ska torka.
9

Låt luften renare för att torka över natten innan installerar den. Sätt tillbaka det i omvänd för flytt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90407.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.